Gemeente 's-Hertogenbosch

28-05-2009
Open dag randweg 's-Hertogenbosch-Vught

Op zaterdag 6 juni a.s. organiseert de gemeente 's-Hertogenbosch een open dag voor het publiek op het project Randweg 's-Hertogenbosch-Vught. De aanleg van deze nieuwe verbindingsweg tussen de A59 (Waalwijk) en de A2 (Vught) krijgt op verschillende plaatsen in het traject gestalte en dat is een unieke kans voor een kijkje achter de schermen. De uitvoerende bouwbedrijven BAM, Colijn, Den Ouden, Heijmans, Krinkels en Mouwrik Waardenburg, laten belangstellenden op de verschillende bouwlocaties zien wat bouwen aan de Randweg betekent en wat er allemaal bij komt kijken.

Bezoekers kunnen tijdens de open dag zien hoe een viaduct wordt gebouwd, een spoortunnel wordt aangelegd, explosievenonderzoek in zijn werk gaat en hoe een asfaltmachine werkt. Het bezoek begint in de informatieruimte aan de Vlijmenseweg 12 (naast het Koning Willem I College) en bezoekers kunnen van daaruit per fiets of wandelend over het project naar de diverse locaties. Bezoekers zijn welkom tussen 10.00-16.00 uur.

Locaties Randweg

- Vlijmenseweg
In de informatieruimte wordt een overzicht geboden van het hele project en de vondsten uit de Tweede Wereldoorlog die op de plaats waar de toekomstige randweg komt te leggen uit de grond zijn gehaald. Rond de informatieruimte is een viaduct in aanbouw, kan de zeeflocatie van het exposievenonderzoek worden bezocht en veel materieel worden bekeken. Iets verder op de Vlijmenseweg wordt uitleg gegeven over de fietstraverse onder de Vlijmenseweg en het vernieuwde Weidonkpark.
- Vughterweg en Vught Noord
In dit gebied wordt een rondleiding gegeven op het terrein van de spooronderdoorgang onder de toekomstige randweg (Vughterweg, nabij het Q-8 station), en kan de bouwplaats van de in Vught-Noord in aanbouw zijnde spoortunnel worden bekeken.

Dag van de Bouw in en rond 's-Hertogenbosch
Op zaterdag 6 juni openen naast de Randweg 's-Hertogenbosch-Vught nog twee projecten in en rond 's-Hertogenbosch de deuren voor het publiek. De naastgelegen nieuwbouw van het Jeroen Bosch Ziekenhuis biedt de unieke mogelijkheid van een rondleiding in de nieuwbouw. Zij laten zien waarom zij in 2011 het meest patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland denken te zijn. Op de A2 kan de bezoeker per bus, of al wandelend rondom knooppunt Hintham, van dichtbij zien hoe en met welk materieel de verbredingsklus van de Rondweg Den Bosch geklaard wordt. Ook zijn er gedurende de dag diverse demonstraties en presentaties in en rond beide bouwketen.

Dag van de Bouw
Voor de vierde keer organiseert Bouwend Nederland met haar leden de Dag van de Bouw. Door het hele land zijn ruim 250 aansprekende projecten voor het publiek geopend op zaterdag 6 juni.

Kijk voor meer informatie over de open dag op www.randweg.com