Provincie Noord-Holland

Kom kijken naar omlegging Aalsmeer-Uithoorn

28-5-2009

Publiek is welkom bij de omlegging van de provinciale weg tussen Aalsmeer en Uithoorn (N201) op zaterdag 6 juni. Bezoekers kunnen tijdens de Dag van de Bouw een kijkje nemen in de tunnelbak bij de Ringvaart en bij de werkzaamheden aan de Aalsmeerderweg.

Bezoekers kunnen zich tussen 10.00 en 16.00 uur melden bij de hoofdkeet van de Alliantie N201 en Combinatie Heijmans-Boskalis, aan de Aalsmeerderweg 141 in Aalsmeer of bij de tunnel onder de Ringvaart aan de Capronilaan 2a in Schiphol-Rijk. De rondleiding is voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar, maar er zijn ook activiteiten voor kleinere kinderen.

Fietsroute
Speciaal voor deze dag is er een unieke fietsroute van zon 20 kilometer uitgezet. Deze tocht leidt geïnteresseerden langs een deel van het tracé van de nieuwe N201 en andere mooie plekjes in Aalsmeer. De route start bij de hoofdkeet in Aalsmeer en eindigt bij de tunnelbak in Schiphol-Rijk. Bezoekers krijgen vervolgens een rondleiding. Na afloop brengt een pontje over de Ringvaart deelnemers weer terug naar de hoofdkeet.

Bezoek aan de tunnel
Uiteraard is de tunnel ook los van de fietsroute te bezoeken. Hiervoor kan men vanuit de hoofdkeet over de bouwweg naar de aanlegsteiger lopen. Een pontje brengt u naar de overkant. Per auto direct naar de tunnel in Schiphol-Rijk wordt afgeraden in verband met beperkte parkeerruimte. In de tunnel is de rondleiding en voor kinderen onder de 8 jaar vinden naast de tunnel activiteiten plaats.

Project N201+
De Omlegging Aalsmeer-Uithoorn maakt onderdeel uit van de vernieuwing en verbreding van de N201 tussen de A4 en Amstelhoek. Dit is een project van de provincie Noord-Holland. De nieuwe weg verbetert de bereikbaarheid, leefbaarheid en de verkeersveiligheid in het gebied. In het project wordt samengewerkt met de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, De Ronde Venen en Uithoorn.

Dag van de Bouw
De Dag van de Bouw is een initiatief van branchevereniging Bouwend Nederland en de 5.000 bij haar aangesloten bouw- en infrabedrijven. De open dag is onderdeel van de campagne De Bouw maakt het en heeft tot doel meer bekendheid te geven aan de vele positieve kanten van de bedrijfstak. Vorig jaar kregen meer dan 110.000 bezoekers een indruk van het vakmanschap, de innovaties en de kwaliteit van het werk. Het succes van vorig jaar was de reden voor Bouwend Nederland om nu voor de vierde keer de landelijke open dag te organiseren. Op de website www.dagvandebouw.nl staat het overzicht van alle projecten die op de Dag van de Bouw te bezichtigen zijn.

Nieuwsredactie