Rochdale


29 mei 2009
Wie is de sterkste van de Bakemabuurt?

Wie is de sterkste van de Bakemabuurt? Op 6 juni wordt op deze vraag een antwoord gegeven. Dan gaan de handen uit de mouwen van de kinderen van de Timotheusschool en de Goeman Borgesiusschool in de Bakemabuurt die strijden om de titel 'Kampioen baksteen sjouwen'. Het gaat om krachtpatsers uit de hoogste groepen. Het ludieke evenement vindt plaats op de Dag van de Bouw.

Diverse activiteiten
Naast de kampioenschappen bakstenen sjouwen organiseert Woningstichting Rochdale samen met het stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer die dag tal van activiteiten op het braakliggende terrein in de Bakemabuurt Noord. Ook corporaties Far West en Stadgenoot zijn van de partij. Er is een informatiemarkt waar de bezoekers informatie krijgen over de ontwikkelingen in hun buurt. Elk half uur zijn er rondleidingen door de gerenoveerde appartementen in de Sam van Houtenstraat of bij het project Dudokhaken.

Oud Hollandse spelletjes
Het evenement wordt opgeluisterd door muziek, oud-Hollandse spelletjes, een springkussen, graafmachines en poffertjes. Studenten van de Rietveld academie geven achtergrondinformatie bij de kunstwerken die zij in het gebied hebben geplaatst.

De bakstenenwedstrijd vindt plaats tussen 11:00 uur en 15:00 uur op de Sam van Houtenstraat (hoek Dr. H. Colijnstraat).

o-o-o