Gemeente Lingewaard


Zaterdag 6 juni 2009 is het Fort van 10.00 uur tot 16.00 uur open voor publiek.

Heijmans Restauratiewerken stelt op deze dag Dag van de Bouw - in samenwerking met de gemeente Lingewaard en Hylkema Consultants iedereen in de gelegenheid dit verdedigingswerk te komen bezichtigen. Er worden voor kleine groepjes rondleidingen gegeven en gedeeltelijk kan het fort vrij worden ontdekt. Er is dan voor iedereen de mogelijkheid inzicht te krijgen in de restauratiewerkzaamheden aan Fort Pannerden.

In 2008 is begonnen met de restauratie van het fort en wordt er gewerkt aan een toekomst met een nieuwe, museale functie. De casco-restauratie is in volle gang. Naar verwachting zal het werk aan de eerste fase, vooral de buitenzijde van het fort en het opnieuw aanbrengen van kozijnen, ramen en deuren in het interieur, in september 2009 worden afgerond. Het afronden van de tweede fase staat gepland in 2010.

Bezoekers worden verzocht te parkeren op het daarvoor aangewezen parkeerterrein aan de Pannerdenseweg. Vanaf de parkeerplaats rijdt een bijzonder voertuig naar het fort, maar een wandeling van circa 1,5 km is zeker ook de moeite waard.