Nederland loopt mee met SamenLoop voor Hoop

02/06/2009 15:26

KWF Kankerbestrijding

KWF jubileum: zeven Samenloop-evenementen op één dag

Amsterdam, 2 juni 2009 - Ter ere van het 60-jarig jubileum van KWF Kankerbestrijding staat Nederland het hele komende weekend in het teken van de Samenloop voor Hoop. Dit 24-uurs evenement creëert saamhorigheid en toont de onderlinge betrokkenheid rondom kanker. Gedurende het evenement wandelen deelnemers 24 uur afwisselend rondjes over een sportterein als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. (Ex-) kankerpatiënten worden in het zonnetje gezet en overledenen worden herdacht. Deelnemers laten zich sponsoren waarbij de opbrengst gaat naar KWF Kankerbestrijding. Olympisch kampioen en ex-kankerpatiënt Maarten van der Weijden doet alle zeven SamenLoop-evenementen aan.

KWF Kankerbestrijding bestaat 60 jaar. Om dat te vieren zijn er in juni zeven SamenLopen op één dag. De verschillende SamenLoop-evenementen vinden plaats in: Veldhoven, Beesd, Hoogvliet, Valkenswaard, Westland, Amstelveen, Almere, Noordenveld en Tilburg.

Aktiviteiten 6/7 juni 2009

De organisatie van de verschillende SamenLoop voor Hoop evenementen is in handen van lokale vrijwilligers. Elke SamenLoop voor Hoop is uniek maar heeft wel terugkerende elementen. De aftrap van het evenement wordt gedaan door survivors (zij die kanker hebben of hebben overwonnen). Gezamenlijk lopen zij de openingsronde onder warme aanmoediging van familie, vrienden en belangstellenden. Als het donker wordt, is het tijd voor het emotionele en indrukwekkende onderdeel, de kaarsenceremonie. Dit is hét moment om stil te staan bij kankerpatiënten, ex-kankerpatiënten en alle mensen die de strijd tegen kanker hebben verloren. De 24 uur wordt afgesloten met een slotronde waarbij alle deelnemende teams een laatste ronde lopen.

Geschiedenis SamenLoop voor Hoop.

SamenLoop voor Hoop ontstond in 1985 in de VS toen dr. Gordon Klatt samen met een enthousiast team 24 uur op een sportveld wandelde en daarmee 27.000 dollar ophaalde voor de kankerbestrijding. Relay for Life was vanaf dat moment een feit. Daarna is het evenement uitgegroeid tot de grootste inzamelingsactie ter wereld ten bate van de kankerbestrijding. In Nederland werd de eerste Relay for Life in 2006 georganiseerd onder de naam 'SamenLoop voor Hoop'. Dit was in Borger (D). Daarna volgden: Giessenburg (2007), Alphen aan de Rijn (2008), Bronckhorst (2008), Roermond (2008) en Best (2008).





http://www.samenloopvoorhoop.nl/