Stadsdeel Amsterdam Zuidoost



---

Sylvana Simons presenteert MAF Fashion Battle in Zuidoost

2 juni 2009

Zaterdag 6 juni 2009 vindt de vierde MAF Fashion Battle plaats in No LIMIT Zuidoost (Geldershoofd 80). Dit keer presenteren 5 modeontwerpers hun collectie. Met ruim 50 streetmodels en 30 producenten uit Amsterdam Zuidoost wordt het weer een waar fashion spektakel!

Deze vierde editie komt tot stand door het project Creatieve Coalitie Zuidoost. Met dit project zet het stadsdeel in op de ontwikkeling van de creatieve industrie in Zuidoost. Het stadsdeelbestuur ziet de creatieve sector als motor van sociaal economische ontwikkeling en citymarketing van het gebied. Het bieden van een podium aan deze talenten is één van de stimuleringsmaatregelen die het stadsdeel neemt.

Wie MAF Fashion Battle kent, weet dat het weer een competitieve modeshow wordt waarbij streetmodellen en modeontwerpers hun kunsten tonen. En dat niet alleen. Stichting Music And Fashion Battle (MAFB), de organisatie achter deze speciale modeshow, betrekt ook buurtbewoners uit Zuidoost in het event. Zij treden namelijk op als producenten van de catwalkshow.

Dit keer presenteren 5 modeontwerpers hun collectie; Chanelva Maclean, Cynthia Jhinnoe, Elsewerk, Lisa Konno en Wi-am Designs. Een professionele jury beoordeelt de modeontwerpers en modellen. De jury bestaat dit keer uit niemand minder dan James Veenhoff (medeoprichter Amsterdam International Fashion Week), Willa Stoutenbeek (Pr - en marketing manager Blue Blood), Steven Dahlberg (modestylist en oprichter / directeur Styling Clinics), Elvira Sweet (stadsdeelvoorzitter Zuidoost) en Jason Fulton (Europese trendwatcher van Nike).

De juryleden delen hun passie voor mode en het ondersteunen van talent. Het prijzenpakket dat mede door hun steun is ontstaan, is heel divers en wordt 6 juni bekend gemaakt. Maar bij deze alvast een klein tipje van de sluier. De winnende ontwerper krijgt de mogelijkheid om gecoacht te worden door verschillende professionals en kledingmerken uit de fashion scene bij het opzetten van een eigen modelijn en daarbij een lening aan te vragen bij HandsOn Microkrediet om hun droom te realiseren.

Deze editie van MAF Fashion Battle is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de EU, het project Creatieve Coalitie Zuidoost
---