GVB


GVB houdt (van) Amsterdam Duurzaam

3 juni 2009

Deze bus heeft een milieuvriendelijke motor Op zaterdag 6 juni 2009 vindt het gratis Festival Amsterdam Duurzaam plaats op het terrein van de Westergasfabriek. Daar wordt bewezen - onder andere door GVB - dat duurzaamheid dé moderne 'way of life' is.
Het festival wordt gehost door BN-er Gigi Ravelli. Verschillende grote bedrijven, kleine organisaties en kennisinstellingen zorgen ervoor dat het een onvergetelijke duurzame dag wordt. Het festivalterrein is geopend van 11:00 tot 17:00 uur.

Kijk wat er gebeurt
In Amsterdam gebeurt heel veel op het gebied van duurzame ontwikkeling. Amsterdam Duurzaam wil Amsterdammers laten zien wat er al gebeurt, maar vooral ook tonen wat je zelf kunt doen aan duurzaamheid en aan de verbetering van het klimaat in je omgeving.

Ook GVB werkt mee aan een duurzamer Amsterdam. Allereerst omdat openbaar vervoer zelf al duurzaam is. Maar ook omdat de trams en metro's van GVB op groene stroom rijden. Omdat de bussen roetfilters hebben of motoren die een minimum aan fijnstof uitstoten. Of omdat het water in de wasstraten gerecycled wordt.

Ga dus zaterdag 6 juni met het openbaar vervoer naar het Amsterdam Duurzaam Festival op het Westergasfabriekterrein.