RTL Group

Kan Oranje zich zaterdag al plaatsen voor het WK?

Op zaterdag 6 juni kan het Nederlands elftal het voetbalseizoen afsluiten met de kwalificatie voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. In Reykjavik treedt Oranje aan tegen IJsland en bij winst kunnen alle voorbereidingen voor volgend jaar definitief van start gaan.

Thuis won Oranje met 2 - 0. IJsland staat in Groep 9 op de derde plaats met uitzicht op de tweede plaats en daarmee op (de play-offs voor) het WK. Bekende gezichten zijn die van Arnór Smárason (sc Heerenveen), Gretár Steinsson (ex-AZ) en topscorer Eidur Gudjohnsen (FC Barcelona). De overige spelers zijn vooral te bewonderen in de Scandinavische en Britse competities. Nederland staat ruimschoots aan kop van de kwalificatiegroep, waarin verder ook Schotland, Noorwegen en Macedonië zitten.

Humberto Tan presenteert de uitzending, Marcel Maijer doet de interviews rond het veld en het commentaar bij de wedstrijd is van Leo Driessen.

Uitzending: RTL 4, zaterdag 6 juni, tussen 20.00 en 23.30 uur Website:rtlvoetbal.nl

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, afdeling Communicatie van RTL Nederland, via tel: 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.