Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

Politiek neemt kijkje in de wijk De Essen

gepubliceerd op : 3-6-2009

Zaterdag 6 juni om 10.30 uur bezoekt gemeente Oldenzaal De Essen. Politiek en ambtenaren van de gemeente nemen te voet een kijkje in de wijk. Graag doen zij dat samen met bewoners en organisaties uit de wijk. Neem ook deel en maak uw mening over uw wijk kenbaar.

De Essen nader bekeken
Wat leeft er in de wijk De Essen? Wat houdt bewoners en bedrijven bezig? Wat zijn de behoeften? En, hoe kan de gemeente Oldenzaal een rol spelen bij het realiseren van deze wensen? Om antwoord te krijgen op deze vragen bezoeken raadsleden, wethouders en enkele ambtenaren op zaterdag 6 juni De Essen. Te voet nemen zij, samen met bewoners en bedrijven, een kijkje in de wijk.

Wijkraad zet drie routes uit
De wijkraad heeft drie routes uitgezet in de woonwijk. Per route zijn enkele positieve en negatieve punten benoemd op het gebied van openbare ruimte en leefbaarheid. Samen met de wijkbewoners worden deze punten en mogelijke oplossingen besproken.

Uitkomsten onderwerp raadsvergadering
De lijst met aandachtspunten wordt vervolgens besproken in een raadsvergadering. Dan bekijkt de raad welke punten aangepakt moeten en/of kunnen worden en op welke termijn.

Meelopen?
10.30 uur Verzamelen bij Sporthal De Kolk, Brem 11 10.45 - 11.45 uur Deelnemers worden in 3 groepen verdeeld. Elke groep loopt één route.
11.45 - 12.00 uur Gezamenlijke afsluiting bij De Kolk