Dag van de Bouw toont duurzame nieuwbouwwoningen

04/06/2009 14:48

Neprom

Voorburg, 4 juni 2009

Dag van de Bouw toont duurzame nieuwbouwwoningen

130 projecten tonen de allernieuwste technieken voor energiezuinig wonen

Zaterdag 6 juni is de Dag van de Bouw, een initiatief van Bouwend Nederland. Het thema van deze dag, waarbij honderden bouwplaatsen zijn opengesteld voor bezoekers, is duurzaamheid. Ook vele nieuwbouwwoningen zijn deze zaterdag te bezoeken. Op de site www.niki.nl staan 130 projecten waar duurzame, comfortabele en onderhoudsarme nieuwbouwhuizen zijn te bezichtigen en de bezoeker uitleg krijgt over de allernieuwste technieken.

Een bewoner van een nieuwbouwhuis ziet normaal gesproken niet hoe zijn woning zorgt voor een lage energierekening en een gunstige uitwerking op het klimaat. Tijdens de Dag van de Bouw kunt u zien hoe bijvoorbeeld een warmte-koudeopslag (wko) werkt of hoe zonnepanelen worden geïnstalleerd. De hoogwaardige geluidsisolatie en stille cv-ketels zijn andere innovaties waar de bezoeker van de Dag van de Bouw naar kan kijken voor deze netjes uit het zicht zijn gewerkt. Deskundigen geven uitleg en verzorgen rondleidingen.

Altijd zuinig

Elke nieuwbouwwoning is al energiezuiniger dan bestaande huizen. De normen waar een nieuwgebouwd huis aan moet voldoen garanderen dat de bewoner een lagere energierekening heeft, minder schadelijke stoffen uitstoot door energieverbruik en tegelijkertijd een aangenaam binnenklimaat heeft. Menig projectontwikkelaar gaat tegenwoordig verder dan de wettelijke normen. Duurzaam bouwen staat hoog op de agenda en veel consumenten zoeken een huis waar de energiekosten lager uit zullen vallen, ze meer vrijheid hebben om de woning naar wens in te delen en ze voor een lange periode niet naar het onderhoud van het huis om hoeven kijken.

Gratis vlieger

De Dag van de Bouw wordt georganiseerd door Bouwend Nederland. De meeste projecten zijn geopend tussen 10.00 uur en 16.00 uur op 6 juni. Een bezoekje aan één van de vele projecten is ideaal als dagje uit. Geïnteresseerden in nieuwbouwwoningprojecten kunnen een project in de buurt vinden op www.niki.nl. Op deze site is het ook mogelijk om een tour langs meerdere woningprojecten te plannen en in het navigatiesysteem te laden. Bij de deelnemende nieuwbouwwoningprojecten liggen, zo lang de voorraad strekt, gratis vliegers klaar voor de bezoekers.





http://www.niki.nl

http://www.neprom.nl