Gemeente Waalwijk Start Buurt Preventie Team Landgoed Driessen

Zaterdag 6 juni aanstaande gaat in navolging van vele andere buurten in Waalwijk het Buurt Preventie Team (BPT) Landgoed Driessen van start. Het betreft drie teams:

1ste team: De Gaard en Koetshuis

2de team: De Villastraten

3de team: De Terpen, De Uitkijk, Het Fort en Het Kanteel.

Met de start van dit BPT ontstaat de unieke situatie dat de volledige woonwijk Landgoed Driessen van buurtpreventie is voorzien. Wethouder Van Dongen geeft het startsein voor het BPT om 14.00 uur. De locatie is
het plein voor het appartementencomplex Basillica.

Prijs voor nieuwe naam
Het Buurt Preventie Team in oprichting heeft voorlopig de naam Landgoed Driessen gekregen. Voor een nieuwe naam is een prijs beschikbaar gesteld. Bij de start op 6 juni wordt de naam van het BPT en de prijswinnaar bekendgemaakt.

Uit een gehouden enquête onder de buurtbewoners blijkt dat deze wijk een 8 krijgt voor veiligheid. Het BPT wil graag deze score vasthouden en zich met andere buurtbewoners inzetten voor een nog veiligere - en leefbare buurt met als doel minder inbraken, minder vernielingen en minder criminaliteit. Voorts ziet het BPT als haar taak de buurtbewoners te informeren, motiveren en activeren. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 16.30 uur.

Publicatie datum 02-06-2009