Ingezonden persbericht


JETIX NK Knikkeren weer van start!

Hilversum, 9 april 2009 - Gisteren gaf wethouder Dhr. D. Jense (Sport) het startschot voor het JETIX NK Knikkeren tijdens de eerste officiële voorronde in Rijwijk. Maar liefst 120 kinderen namen het hier tegen elkaar op, waarvan er zich uiteindelijk 8 wisten te kwalificeren voor de grote finale op 6 juni op attractiepark Walibi World. In het totaal zullen er 13 voorrondes plaatsvinden, verspreid door het hele land. Iedereen tussen de 6 en 12 jaar kan zich hier nog voor inschrijven via www.jetix.nl/knikkers. Kortom; het regent dus weer knikkers bij JETIX met het NK Knikkeren, coole knikkergames op de website, de actie waarmee een dagje Walibi World valt te winnen en nog heel veel meer!

NK KNIKKEREN
Net als vorig jaar slaan JETIX en de Top Sports Group de handen ineen om het NK Knikkeren te realiseren. Dit jaar vinden er maar liefst 13 officiële voorrondes plaats, verspreid door het hele land. Kinderen kunnen zich hiervoor opgeven via de website www.jetix.nl/knikkers en zich op deze manier proberen te kwalificeren voor de grote finale waar zal worden gestreden om de titel "Nederlands Kampioen Knikkeren 2009."

Ook basisscholen uit het hele land doen mee aan de knikkergekte. Maar liefst 6.500 basisscholen hebben inmiddels het informatiepakket ontvangen, waarmee zij binnen de school hun eigen kampioenschap kunnen organiseren. Ook de winnaars die hieruit vloeien zijn automatisch verzekerd van een plaatsje in de grote finale.

ACTIE: WIE HAALT HET GROOTSTE GEWICHT AAN KNIKKERS IN HUIS?

Naast het Kampioenschap heeft JETIX ook een actie opgezet waarin klassen, teams, clubs en verenigingen worden uitgedaagd zoveel mogelijk kilo knikkers te verzamelen. Iedere groep van 10 kids met een volwassen begeleider kan meedoen. Via een formulier op de website kan het totale gewicht en een leuke foto worden ingezonden. De groep met het hoogste (gemiddelde) gewicht aan knikkers wint een dagje Walibi World. Meer info over de actie en het NK is terug te vinden op www.jetix.nl/knikkers.

Noot voor de redactie,