Ingezonden persbericht


Amsterdam, 15 mei 2009

Programmawijziging Steven Cohen in Holland Festival

De Zuid-Afrikaanse performer Steven Cohen en de artistieke staf van het Holland Festival hebben in goed overleg besloten de performance Golgotha niet te presenteren in het festival. De reden hiervan is dat het nieuwe werk van Cohen nog niet klaar is om aan het publiek te tonen.

Cohen brengt in plaats hiervan een programma met drie soli: Chandelier (2002), Dancing Inside Out (2004) en Maid in South Africa (2005). Deze stukken zijn kenmerkend voor zijn werk waarbij hij balanceert op de rand van beeldende kunst, dans en travestie. Cohen zoekt het spanningsveld op tussen een uitgesproken persoonlijke identiteit en de beleving daarvan in het openbare leven. Daarbij spelen het Jodendom, homoseksualiteit, racisme en etniciteit een duidelijke rol. In Chandelier toont hij tegenstellingen binnen het nieuwe Zuid-Afrika. In Dancing Inside Out staat de pijn van het mens-zijn centraal en in Maid in South Africa komen slavenhandel, Apartheid en daarmee racisme aan de orde.

De performance van Steven Cohen is te zien in Theater Bellevue op zaterdag 6, zondag 7 en maandag 8 juni aanstaande om 20.30 uur. Het Holland Festival vindt plaats van 4 tot en met 28 juni in de Amsterdamse theaters en concertzalen.

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht