Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 4 juni 2009

Achtste editie Juni Kunstmaand van start!

Op zaterdag 6 juni geven Ab Cherribi en Paulus de Wilt, portefeuillehouders Kunst van De Baarsjes en Slotervaart het officiële startsein voor Juni Kunstmaand. Voor de achtste keer maakt De Baarsjes haar schatkamer van kunst en cultuur zichtbaar aan de buitenwereld.

Juni Kunstmaand gaat van start met het gratis festival 'Party in the Park'. Het Rembrandtpark is ingericht in een Paradeachtige sfeer met verschillende tentjes met multi-culti food. Er is straattheater, muziek, er zijn lekkere drankjes en hapjes, leuke activiteiten en een hoofdpodium met een breakdanceact en voorstellingen van Sahara dance en Olympia circus.

's Avonds zijn er optredens van de Brassband Harvey Lewis, Eshan, The Rootsriders Tribute to Bob Marley en The Opposites.

Om 14.45 uur maakt stadsdeelvoorzitter Godfried Lambriex bekend wie de de winnaars zijn van de kinderkunstwedstrijd Juni-mijn-Kunstmaand. De winnende kunstwerken rijden de hele maand juni mee op de veegwagens en vuilniswagens in De Baarsjes.

Ook reikt Godfried Lambriex om 17.45 uur een prijs uit aan de winnaars van het Panna Knock Out toernooi.

Tijdens het openingsweekend van de Juni Kunstmaand is er nog veel meer te beleven in De Baarsjes.

Zo is er ook op zaterdag 6 juni, in de bibliotheek op het Mercatorplein, een 'Kinderkunstshow Tijgeren en Vliegen', waar kinderen meewerken aan een reuzekunstwerk.

Op zondag 7 juni kan iedereen genieten van de expositie 'Slatuinenweg van Vroeger tot Nu', de theatervoorstelling 'De Maskerman' in de Chassékerk en een klassiek concert in de Jeruzalemkerk, met bekende celliste Doris Hochsheid en de franse sopraan Valérie Guillorit. Kijk voor alle activiteiten en meer informatie op www.junikunstmaand.nl.

De hele maand juni kunnen alle Amsterdammers van alle leeftijden in de weekends en op woensdagmiddag naar kunst en cultuur in De Baarsjes kijken, luisteren en, wanneer mogelijk, eraan deelnemen.