Ingezonden persbericht

Kaderock 2009 zit vol verrassingen
Het KLEINSTE grote festival van Nederland blijft vernieuwen

Alweer voor de veertiende keer wordt op de eerste zaterdag van juni, dit jaar dus op zaterdag 6 juni, het gratis toegankelijke festival Kaderock gehouden in en bij muziekcentrum Musicon in Den Haag. Na dertien geslaagde edities weet het festival nog steeds jaarlijks te verrassen met een spannende programmering waarin naast lokaal talent altijd ook plek is voor grote namen uit de popmuziek.

Kaderock is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in festivalland. Wegens de drukte moeten elk jaar de wegen rond Musicon compleet worden afgezet, zodat er voldoende ruimte ontstaat voor het publiek. Kaderock trekt vooral bezoekers uit Den Haag en omgeving maar ook steeds meer publiek uit de rest van Nederland. Het festival is op zaterdag 6 juni en start om 12.00 uur.

Dit jaar kiest Kaderock voor het eerst voor een grote buitenlandse band als slotact, namelijk FISHBONE. Deze Amerikaanse groep werd opgericht in 1979 en speelt een mengeling van ska, punk, rock, funk en metal. Volgend jaar verschijnt er een film over de band. Fishbone tourt in juni door Europa en speelt behalve in Den Haag ook in Londen, Parijs en Brussel. Fishbone is dit jaar niet de enige buitenlandse act op Kaderock. De band The Inspector Cluzo komt uit Frankrijk en speelt een opzwepende mix van rock, funk en jazz.

De volledige programmering van Kaderock 2009 is als volgt: Fishbone (rock, USA), The Madd (britpop), Prat's The Whoblem (funk), Cesar Zuiderwijk & The Clarks (covers), The Inspector Cluzo (rock/funk/jazz, Frankrijk), Levi Silvanie (Antilliaanse pop), Two Way Radio (pop/rock), Tenement Kids (punkrock), Supermannen (rock), Sonic Litter (garagerock), De Kraaien (urban), Charly and Gallus ft. Noizboiz (dubstep/hiphop), Rebelle (pop/rock), Horse (blues/rock) en Lucky Joker (pop).

Naast de muziek op de hoofdpodia is er een ERROR-404 Songwriters Stage en presenteert Ready To Play de beste bands uit de bandcoaching. DJ's Phil Tovver en Gustav Z. en presentatoren René Bom en Gerard van den IJssel maken het programma compleet.

KADEROCK 2009
Zaterdag 6 juni 2009 vanaf 12.00 uur
Soestdijksekade 345 - Den Haag
GRATIS ENTREE
www.musicon.nl