Ingezonden persbericht

Landgoed Dickninge 6 en 7 juni decor voor eerste Reestdalfair

Het tweede weekend van juni (6 en 7) is landgoed Dickninge in de Wijk decor voor de eerste Reestdalfair. Vanaf zaterdagochtend 11 uur zullen de Ridders van de IJssel het landgoed een middeleeuwse sfeer geven. In de kloostertuin zetten zij hun kampement op, wordt een zwaardvechtarena aangelegd en is een stalen ros aanwezig. Het thema van de Reestdalfair is Beleef 't beste buiten!

De Reestdalfair wordt opgedeeld in een aantal pleinen en thema's.
Mannenplein
De Reestdalfair gaat bewijzen dat een fair ook voor mannen de moeite waard kan zijn. Op het mannenplein is een unieke sigarenproeverij georganiseerd, er zijn oldtimers, solexen en rallyauto's en nieuwe Volvo's te bewonderen. Als uitsmijter zijn er de hele dag door whisky masterclasses.

Kinderplein
Kinderen zijn van harte welkom bij de Reestdalfair. Zij kunnen een harnas passen bij de ridders, een kasteel in elkaar knutselen en zich laten schminken. Daarnaast is de ijsboerderij van de partij en ontbreekt de snoepkraam niet.

Muziek-en horecaplein
Alle dagen is er livemuziek. De bigband van Apollo zal zich beide dagen presenteren, de Ierse band 'Portach' is er zaterdag. Zondag geeft de jazzband Jorn and the Horn acte de presence. Het podium wordt zaterdagmiddag tevens het domein van Delia Bremer en Ria Westerhuis die hier hun erotische gedichten in het Drents gaan voordragen met begeleiding van gitarist Rob Zandgrond.
Er wordt een groot terras neergezet waar bezoekers kunnen genieten van een high tea en allerlei andere hapjes en drankjes.

Proeverijen
Honing, kaas, broodjes, mosterd, kruiden, ijs, wijn uit allerlei landen - maar ook uit het Reestdal-, belegde broodjes. er is van alles te proeven.

Workshops
Bezoekers kunnen actief aan de slag. Bijvoorbeeld met schilderen, sieraden maken, kleuranalyse, bloemschikken, maar ook ontspannen met yoga en de kunst afkijken bij ambachtswerk als manden vlechten.

Stands
In de luxe pagodetenten zullen tal van standhouders hun producten presenteren. Er zijn woonartikelen als lounge-kussens, groendecoratie, buitenmeubels, designartikelen, verlichting en brocante. Kleding in de vorm van exclusieve damesmode, kinderkleding en outdoormode, maar ook luxe stoffen, sieraden en brillen. Uiteraard ontbreken de tassen en schoenen niet. Ook gezondheidartikelen als massage(apparaten), nagelverzorging en gezonde voeding zijn vertegenwoordigd in de stands.

Woensdag 3 juni zal Spijkerman Evenementenverhuur starten met het opzetten van de fair. De Reestdalfair is een initiatief van de Soroptimistclub Meppel e.o. (www.soroptimistclubmeppel.nl) . De opbrengst van de fair komt ten goede aan de stichting Vrouwen voor Vrouwen. Voor deze stichting gaan artsen uit Nederland naar Nepal om vrouwen met gynaecologische aandoeningen te helpen (zie www.vrouwenvoorvrouwen.nl). De stichting zal ook aanwezig zijn op de fair.

De entree van de fair bedraagt E 5,00. Kinderen hebben gratis toegang. Parkeren is eveneens gratis. De fair is geopend op 6 en 7 juni van 11.00 tot 18.00 uur. Landgoed Dickninge is toegankelijk vanaf de Schiphorsterweg 40 te de Wijk (nabij Meppel).