Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Blues-in-Zyfflich krijgt steeds meer allure van groot festival

Het succesvolle Blues-in-Zyfflich in het gelijknamige grensdorpje krijgt langzamerhand steeds meer de allure van een echt festival. Door dit jaar uit te breiden met een derde podium in het Dorpshuis, spelen voor het eerst bands tegelijkertijd en zal het publiek soms moeten kiezen. Want in totaal treden op zaterdag 6 juni aanstaande zeven bands op, zowel in de Dorfscheune als in een grote feesttent die erbij komt te staan.

Een van de trekkers is ongetwijfeld Nijmegenaar Clemens van de Ven & Band, die zich op die 6e juni helemaal van zijn beste blueskant laat zien en vooral ook horen. "Ik heb al veel over dit festival gehoord", laat Clemens weten. "Het schijnt er erg gezellig te zijn. We hebben er zin in en zullen ongetwijfeld veel bekenden tegenkomen."

De organiserende Verein Blues-in-Zyfflich e.V., bestaande uit Nederlandse en Duitse inwoners van het dorp, heeft tevens de band Blueshop weten te strikken. Een Nederlandse band die vooral bestaat uit oud-leden van de legendarische bluesgroep Flavium. Kwaliteit gewaarborgd dus. Veel wordt ook verwacht van de Crawlin' Coons uit Arnhem, deels voortgekomen uit Johnny Upright (vorig jaar nog in Zyfflich), maar nu onder andere uitgebreid met de Nijmeegse gitarist Anthony van den Broek (ex Bluesclinic). Een opvallende rol heeft zeker ook de band Blazz met een heuse Zyfflichse inbreng en verder komt ook zeker Amsterdammer Bas de Haan (moest vorig jaar op het laatste moment afzeggen) en de Duitse bluesband PigPen Project. De afsluiter van de avond wordt een swingend feest met dito muziek van de PR Blues Band.

Leuke avond uit

Het festival in Zyfflich, net over de grens op tien kilometer afstand van Nijmegen, heeft zich in de afgelopen vijf jaar ontwikkeld tot een pleisterplaats van vele muziekliefhebbers uit Nijmegen en omgeving. "Het gaat onze bezoekers echter niet alleen om de muziek", meent Leo Preusting, initiator van Blues-in-Zyfflich. "Het moet vooral ook een leuke avond uit zijn en daar proberen wij met z'n allen voor te zorgen"

Ondanks uitbreiding van zalen, podia en bands is de toegangsprijs gelijk gebleven aan die van vorig jaar, namelijk E 15,00 in de voorverkoop. Kaarten zijn vanaf heden verkrijgbaar via de websites www.bluesinzyfflich.de en www.bookingblues.com en bij de volgende voorverkoopadressen:
. Nijmegen: Café Jos, Daalseweg

. Beek-Ubbergen: Primera De Postkoets

. Groesbeek: Primara 't Hart van Groesbeek
. Millingen a/d Rijn: Bike Totaal Jos van Hees
. Zyfflich: Haus Polm

Meer informatie staat op de website www.bluesinzyfflich.de.

FOTOBIJSCHRIFTEN
Clemens van de Ven komt graag naar Zyfflich
(Foto: Maria de Haas)

Bas de Haan: plattelandsblues met een stadsgevoel

PR Blues Band: swingend slot

-- EINDE PERSBERICHT --




Ingezonden persbericht