Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 26 mei 2009

Avondexcursie voor gezinnen: vogels zien en horen in het bos van Leyduin

Wat doet u normaal gesproken op zaterdagavond? Met een drankje op de bank voor de tv? Wij hebben een leuk idee! Neem uw hele gezin mee, vrienden, buren, kennissen en kom op zaterdagavond 6 juni om 20.30 uur naar het prachtige Landgoed Leyduin, gelegen op de grens tussen Heemstede en Vogelenzang. De gidsen van Landschap Noord-Holland heten u er hartelijk welkom!

's Avonds in de natuur zijn, is een echte aanrader. De geluiden van de dag zijn wat afgenomen, waardoor u de geluiden uit de natuur sterker waarneemt. En kunt u nog geen duif onderscheiden van een merel? Dat vinden wij helemaal niet erg. Juist u bent dan welkom in dit oude bos. Vogels houden van grote oude bomen en gaan vaak 's avonds nog op zoek naar voedsel. Tijdens deze leuke vogelexcursie is er even speciale aandacht voor de houtsnip, een vrij grote vogel met een hele lange snavel en een heel apart gedrag in het voorjaar... Gaat u mee?

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088 - 0064455. De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. We verzamelen op het parkeerterrein bij Natuurinformatiepunt De Kakelye, Manpadslaan 2, 2114 BJ Vogelenzang; dat ligt 2 km. ten zuiden van NS station Heemstede/Aerdenhout, aan de westzijde van de Leidsevaart.

Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl.