Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Bloeiende kunst, een verfrissende atelierroute in Oud-West

70 solotentoonstellingen

Zaterdag 6 en zondag 7 juni vindt in Amsterdam Oud-West de kunstmanifestatie Open Ateliers Oud-West 2009 plaats. Zeventig professionele beeldend kunstenaars openen hun ateliers, tonen hun werk en hun werkwijze. Zo kan je op een laagdrempelige manier in contact komen met kunst, kunstenaars en hun werkplekken. Veel kunstwerken zijn te koop.

Dit jaar hebben zich weer jonge kunstenaars en filmers bij deze derde editie van deze atelierroute aangesloten. In theater de Cameleon, in een monumentaal schoolgebouw aan de 3e Kostverlorenkade, zijn twee grote zalen en het trappenhuis ingericht voor de centrale expositie. Daar is van iedere deelnemende kunstenaar één werk te zien. Op deze centrale expositie is ook een gratis plattegrond en catalogus beschikbaar, waarop alle ateliers te vinden zijn.

De bolwerken theater de Cameleon, het WG-terrein en grafisch atelier Thoets zijn als ankerpunten over het Stadsdeel verspreid met daartussen de ateliers van de individuele kunstenaars, allen herkenbaar aan de knal roze vlaggen aan de gevel. De kunstenaars gunnen u een weekend lang een blik in hun persoonlijke werkruimte en laten hun kunstwerken, werkwijze en inspiratiebronnen zien.

In de week voor het atelierweekend verschijnt een extra bijlage in het Amsterdams Stadsblad met daarin informatie over de atelierroute, de speciale samenwerkingsverbanden met een tiental culturele instellingen en de plattegrond. Deze kunstbijlage wordt huis aan huis verspreid.

Praktische informatie

De kunstmanifestatie Open Ateliers Oud-West wordt gehouden op 6 en 7 juni van 12:00 uur tot 18:00 uur. De centrale expositie is in theater de Cameleon, 3e Kostverlorenkade 35. Overal is de toegang gratis. Voor verdere informatie zie: www.openateliersoudwest.nl

E I N DE P E R S B E R I C H T

---

Noot voor redacties

Mededeling voor de redactie (