Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - DEN HAAG, WOENSDAG 3 JUNI 2009

6 juni: Rap, jazz, world en scherpe anekdotes in finale StadsTori's

Boi Akih
Spraakverwarringen, verre reizen, een gestolen fiets, een kus voor de kampleidster en de smalle grens tussen leven en dood. De afgelopen maanden hebben Haagse amateur-vertellers in de bibliotheken van Moerwijk, Loosduinen/Nieuw Waldeck, Segbroek en Bouwlust geoefend op het vertellen over iets dat hen persoonlijk overkomen was. Grappige vertellingen, verdrietige verhalen. Onder de bezielende leiding van presentatrice Paula Udondek kregen ze allemaal de vorm van een echte anekdote: simpele, persoonlijke geschiedenissen zoals je ze op straat het beste hoort.

Op 6 juni vindt de ontknoping plaats. Die dag opent theater Diligentia om 19:00 uur haar deuren voor de finale van StadsTori's 2009 en staan de vertellers Jopie Sierat, Farida Khan, Henk Stoel, Christine La Haye en Erik Klarenbeek op het podium met hun persoonlijke verhalen.

Onder de ingetogen klanken van het Moluks-Nederlandse duo Boi Akih zal de winnares van vorig jaar samen met musicalster Nurlaila Karim, 'beroeps-Hagenees' Frans de Leef en de Haagse rapper Jimmy G. beslissen wie van de finalisten naar huis gaat met de reischeque van 1000 euro.

klik hier voor een impressie van de StadsTori's ronde in wijkbibliotheek Segbroek; klik hier voor muziek van het duo Boi Akih;



Ingezonden persbericht