TROS


Afdeling Communicatie

Hilversum, 03-06-2009

Radio

TROS MUZIEKCAFÉ

Uitzending zaterdag 6 juni

Radio 2 - 16.00 uur

MUZIKAAL TALENT IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 6 juni ontvangt
Daniël Dekker in het Radio 2-programma TROS MUZIEKCAFÉ de volgende gasten:

Cloudmachine maakt ingetogen
poprocknummers met veelal teksten over de liefde met een rits arrangementen van strijkers en blazers tot een hammond, wurlitzer en vibrafoon. Hun nieuwe album is in Weesp met vintage apparatuur opgenomen en in Californië gemixt. "Het album moest organisch klinken", aldus frontman Ruud Houweling.

Kim Hoorweg debuteerde op
14-jarige leeftijd met haar album 'Kim is Back', een album met Ella Fitzgerald-covers. Op haar nieuwe album is de meisjesachtige jazzvlinder uitgegroeid tot een volwassen zangeres die haar eigen nummers schrijft, en op eigen kracht muzikale grootheden als Prince-toetsenist Chance Howard, Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis en Perquisite wist te strikken voor haar tweede cd.

Tom Helsen kwam in de aandacht op
Humo's Rock Rally van 1996 waar hij als tweede eindigde met onder meer de song Rebecca. Hij stond ooit in het voorprogramma van Dido en kwam vorig jaar met zijn vijfde album. In TROS MUZIEKCAFÉ een gesprek en een optreden.

Jesse Dee uit Boston heeft dezelfde
geknepen stem als Solomon Burke. Wie zo kan zingen, zoekt het terecht in de soul en blues. Jesse Dee maakt vriendelijke, dansbare liedjes die door een uitgebreide band zijn ingekleurd. Hoe dit klinkt, is zaterdag te horen.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag
live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie:
www.muziekcafe.nl