Gemeente Bussum

Aankondiging controle hondenbelasting

Iedereen die in de gemeente Bussum één of meer honden houdt, dient hondenbelasting te betalen. In de praktijk blijkt dat onvoldoende wordt voldaan aan de verplichting om de hond(en) bij de gemeente te melden. De gemeente Bussum voert daarom in juni een controle uit op het hondenbezit. De controle wordt door ATMP Services BV uit Almere uitgevoerd.

Hondenpenning

De controleurs zullen bij de inwoners aanbellen om het hondenbezit te inventariseren. De controleur draagt een door de gemeente verstrekt legitimatiebewijs bij zich. Wie geen hondenbelasting betaalt, maar bij de controle wel een hond blijkt te hebben, wordt alsnog in de gelegenheid gesteld om de verplichte aanmelding te doen. Als de hond is aangegeven, ontvangt u een hondenpenning. De penning moet zichtbaar aan de halsband van de hond worden gedragen. Op deze wijze is het voor de controleurs direct zichtbaar of de hond bekend is in onze administratie.

Tarief

De hoogte van de hondenbelasting is afhankelijk van het aantal houden die worden gehouden. Het tarief in 2009 is:

EUR 67,00 voor de eerste hond;

EUR 98,00 voor elke volgende hond.

Aanmelden

U kunt uw hond(en) digitaal aanmelden via deze website, een aangifteformulier aanvragen bij de afdeling Belastingen (035-6928666) of langskomen op het gemeentehuis.