Politie Groningen


Zaterdag 6 juni 2009

Provincie Groningen, 06-06-2009

Groningen: man aangehouden voor wapenbezit

De politie heeft vrijdagnacht op de Siersteenlaan een 53-jarige man uit Groningen aangehouden voor wapenbezit. De politie reageerde op een melding dat enkele mannen bij een bar met een wapen zouden lopen. Op aanwijzing van enkele getuigen werd de verdachte aangewezen als degene die met een honkbalknuppel zou hebben gedreigd. De knuppel werd op de rijbaan van de Siersteenlaan gevonden en in beslag genomen. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: onbekende man aangehouden voor bedreiging

De politie heeft vrijdagnacht op de Vismarkt in Groningen een onbekende man aangehouden voor bedreiging. Politieagenten zagen dat de man onenigheid had gekregen met een 18-jarige jongen uit Zuidhorn. De man uitte meerdere keren bedreigingen naar de Zuidhorner. Ondanks waarschuwingen van de agenten ging de verdachte door met zijn agressieve gedrag. De man deed vervolgens net alsof hij een knietje wilde geven aan het slachtoffer. Uiteindelijk werd de verdachte aangehouden. Hierop uitte de man ook bedreigingen naar de agenten. Hij werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. De man weigerde bij de insluiting zijn naam en adres op te geven. De politie stelt een nader onderzoek in. De Zuidhorner doet vandaag aangifte van de bedreiging.

Groningen: Stadjer onder invloed

Bij een alcoholcontrole op de Westerhaven in Groningen heeft de politie vrijdagavond een 27-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur uitgereikt. Na verhoor mocht de man weer van zijn vrijheid genieten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie pakt fietsdief op heterdaad

De politie heeft vrijdagavond in de Moesstraat in Groningen een 50-jarige man uit Groningen aangehouden voor fietsdiefstal. De agenten zagen de Stadjer, een bekende fietsdief, lopen. Bij een portiek in de Mutua Fidesstraat brak de verdachte het slot van een damesfiets met een tang open. Hij gooide het betreffende slot op de grond en hij reed vervolgens weg op de fiets. De agenten hielden de fietsdief even later aan. De politie informeerde bij een 21-jarige vrouw uit Groningen of zij haar fiets miste. Dat bleek te kloppen. Haar fietssleutel paste in het weggegooide slot. Zij kreeg direct haar eigendom terug. De aangifte van de vrouw wordt opgenomen. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De man moest eerst nog een boete van 37 euro betalen. Dit deed de verdachte. De politie maakt proces-verbaal tegen de Stadjer op.

Slochteren: vrouw rijdt onder invloed

De politie heeft vrijdagavond op de Hoofdweg in Slochteren een 41-jarige vrouw uit Slochteren aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw werd tijdens een alcoholcontrole in haar auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat zij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte
1,35 promille alcohol in haar bloed had. De politie nam hierop het rijbewijs in. Na verhoor werd de vrouw in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Winschoten: bierdrinkende man ingesloten

De politie heeft vrijdagavond vanaf de Venne een 28-jarige man uit Oude Pekela ingesloten. De Pekelder werd door agenten bij een supermarkt gesignaleerd, terwijl hij een bierflesje in zijn hand had. De man werd bekeurd voor het drinken op straat. Bij navraag bleek ook dat de verdachte nog 2200 euro aan boetes had openstaan. Hij kon deze boetes niet betalen. Hij werd daarom in het cellencomplex in Groningen opgesloten.

Groningen: man aangehouden voor straatroof

De politie heeft vrijdagnacht op de Kerklaan een 38-jarige man uit Groningen aangehouden voor betrokkenheid bij een straatroof. Een 20-jarige man uit Groningen was door de verdachte en een onbekende kale man aangesproken in de Oude Ebbingestraat. De kale man eiste op grond van dreigende taal en houding geld van het slachtoffer. De 20-jarige wilde wat kleingeld geven, maar bleek dat niet toereikend. Uiteindelijk gingen beide verdachten er vandoor. De 20-jarige waarschuwde direct de politie. Na een zoektocht kon de politie de 38-jarige Stadjer op de Kerklaan inrekenen. Hij voldeed aan de opgegeven omschrijving van het slachtoffer. De verdachte werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Dezelfde nacht werd ook al een 29-jarige man uit Groningen in de Carolieweg beroofd. Met dreigende taal eiste de straatrover ook in dit geval geld van het slachtoffer. De vriendin van de man gaf hierop een klein geldbedrag aan de straatrover. De politie vermoedt dat de dader van deze straatroof ook betrokken is geweest bij het incident in de Oude Ebbingestraat. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: man steelt verkeersbord

De politie heeft vrijdagnacht op de Kerklaan een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal. Politiegenten zagen de Stadjer fietsen, terwijl hij een verkeersbord bij zich droeg. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het eigendom van de gemeente werd in beslag genomen. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Hij had het bord uit baldadigheid meegenomen. De man kreeg een bekeuring.

Hoogezand: jongens aangehouden voor poging inbraak school

De politie heeft vrijdagavond twee 15-jarige jongens uit Hoogezand aangehouden voor poging tot inbraak. De politie werd door medewerkers van een beveiligingsbedrijf opgewacht bij een school aan de Erasmusweg. In het pand was een inbraakalarm afgegaan. Terwijl de agenten een onderzoek instelden, zagen zij plotseling beide knapen wegrennen. Het duo kon even later worden ingerekend en ingesloten. Zij gaven aan dat zij het pand via een openstaand raam naar binnen waren gegaan. Beide verdachten worden vandaag gehoord. De ouders van beide minderjarigen werden telefonisch geïnformeerd over de aanhouding van hun zonen.

Tolbert: politie zoekt getuigen van ongeval

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval dat vrijdagavond rond 18.00 uur op de Hoofdweg in Tolbert heeft plaatsgevonden. Bij het ongeval raakte een solexrijder zwaar gewond, terwijl een betrokken zwarte auto na het ongeval doorreed. De solexrijder reed met twee anderen op de Hoofdweg. De bestuurder van de zwarte auto wilde de drie solexrijders de rijbaan inhalen. Op dat zelfde moment kwam een andere auto vanuit tegengestelde richting aanrijden. Hierdoor moest de bestuurder van de zwarte wagen naar rechts uitwijken. In ieder geval kwam tijdens deze uitwijkmanoeuvre het slachtoffer ten val. De man (personalia nog onbekend) belandde in de berm. Hij werd met een hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie wil graag in contact komen met getuigen van het ongeval. Mensen die iets meer kunnen zeggen over de toedracht van het incident kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.