Politie Zeeland


---


W-2065-2009 Eenzijdig ongeval, Middelburg
In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.40 uur vond er op de Rijksweg A58 bij Middelburg een eenzijdig ongeval plaats.
Een 35-jarige automobiliste uit de gemeente Veere reed over de A58, komende uit de richting van Arnemuiden en gaande in de richting van Middelburg.
Bij wegwerkzaamheden ter hoogte van de afslag Nieuw en Sint Joosland schrok de vrouw van een verkeersgeleider en stuurde hard naar links. Toen ze hierop corrigeerde naar rechts botste ze tegen de vangrail aan de rechterzijde van de weg en sloeg over de kop.
De vrouw is met een pijnlijke knie, elleboog en pijn in het hoofd, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Haar auto raakte total-loss.

W-2066-2009 Rijden onder invloed, Oost-Souburg
Vrijdagavond rond 20.55 uur is een 46-jarige automobilist uit Oost-Souburg, aan de Lekstraat in Oost-Souburg, gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Kort daarvoor zag een getuige de 46-jarige man met zijn auto slingerend over de Lekstraat rijden. Deze getuige wist de man staande te houden en over te dragen aan de ter plaatse gekomen politie.
Uit ademanalyse bleek dat de automobilist ongeveer 4,4 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

O-2067-2009 Te hard, rijbewijs ingevorderd
Vrijdagavond is, aan de Rijksweg A58 in Rilland, het rijbewijs van een 36-jarige automobilist uit Puurs (B) ingevorderd.
Rond 22.30 uur reed de man, met een gecorrigeerde snelheid van 172 km/h over de A58 bij Rilland. Tegen hem is tevens proces-verbaal opgemaakt.

Z-2068-2009 Diefstal auto, Hulst
Tussen vrijdagavond 19.30 uur en zaterdagochtend 08.45 uur is een auto, die geparkeerd stond aan de Grote Markt in Hulst, weggenomen.
Het betreft een blauwe Opel, type Astra met het kenteken 76-HS-HT. De waarde van de auto is onbekend.

W-2069-2009 Rijden onder invloed, Middelburg
In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.25 uur is een 44-jarige automobilist uit Middelburg, aan de Schroeweg in Middelburg, gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man ongeveer 3,4 maal teveel had gedronken. Ook bleek dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

W-2070-2009 Aanhouding wegens diefstal, Oost-Souburg
Vrijdagavond rond 23.00 uur is een 34-jarige man uit Oost-Souburg, aan het Oranjeplein in Oost-Souburg aangehouden wegens diefstal.
De man had tuinbeelden uit de tuin bij een woning aan de Burgemeester Stemerdinglaan weggenomen. Toen een buurtbewoner, die buiten lawaai hoorde een kijkje ging nemen, ging de beeldendief er vandoor.
Deze buurtbewoner, een politieagent die vrij was, zette de achtervolging in en kon de man na een kort sprintje aanhouden op het Oranjeplein.
Samen met een voorbijganger hield de agent de 34-jarige man vast tot hij kon worden overgedragen aan agenten die wel dienst hadden.





Politie Zeeland