Ingezonden persbericht

Utrecht, 6 juni 2009

Persbericht

Finalisten 3e Utrechts Cabaret Festival bekend

De winnaars van de halve finales van het Utrechts Cabaret Festival zijn bekend: Jeroens Clan, Huibert Wilschut, Ronny Hofenboom en Sonja, 20over7. De sterk bezette cabaretavonden, met verder optredens van Reinier Meijer, Annika Campfens, Ruud Aarden en Johan van Gulik vonden plaats in een uitverkocht Schiller Theater Place Royale te Utrecht.

Gedurende twee avonden heeft een keur aan cabaretiers een het publiek in een uitverkocht theater vermaakt. Optredens van Olaf & Jasper en het Gentse duo Ter Bescherming van de Jeugd, winnaars van de eerste twee edities van het Utrechts Cabaret Festival, maakten het Schiller Theater Place Royale deze dagen tot het cabaret hart van Utrecht.

De presentatie van beide avonden was in handen van Steef en Hannie Schinkel, eigenaars van het monumentale theater in het hart van Utrecht.

Vanavond, zaterdag 6 juni, vindt de finale plaats met optredens van Ronny Hofenboom, Sonja, 20over 7, Jeroens Clan en Huibert Wilschut. Behalve de vakjury zal ook het publiek een prijs mogen toekennen.

De vakjury voor de finale bestaat uit:
. Tonny Wagemaker (voorzitter), veelzijdig artiest en ondernemer, en al sinds de jaren '70 tekstschrijver. . Adriaan Bruin, medewerker theater Griffioen, manager Ter Bescherming van de jeugd, cultuuradviseur theater Gooiland-Hilversum en voormalig jurylid Cameretten Rotterdam en Cabaretesk Eindhoven. . Tim van der Sluijs, impresario voor TC Management, coach en begeleider van nieuw cabarettalent in de cabaretpoel. . Daphne Schinkel, medeverantwoordelijk voor de programmering van het Schiller Theater Place Royale.

De finale start om 20.30 uur en is al uitverkocht.