Politie Gelderland-Zuid

Kom bij de politie

Integrale veiligheidscontrole in horeca

Tiel, 06-06-2009 o Vrijdagavond heeft de gemeente Tiel in samenwerking met de politie, brandweer, de arbeidsinspectie, Alliander, Verispect, de Vreemdelingendienst en de Belastingdienst een horecacontrole gehouden. Tussen 16 en 21:30 uur zijn 34 horecabedrijven gecontroleerd op naleving van wetten en regels. Doel van de controle was het verbeteren van de veiligheid in de horeca.

De integrale horecacontroles worden sinds 2003 georganiseerd. Inmiddels lijkt dit zijn vruchten af te werpen. Zo voldeden vijf bedrijven aan alle regels en zijn er weer minder acuut onveilige situaties aangetroffen. Toch heeft de brandweer in 11 gevallen onregelmatigheden geconstateerd, zoals een defecte vluchtwegaanduiding of het onvoldoende vrijhouden van de nooduitgang. Ook op het gebied van milieu bleek niet alles in orde te zijn. In een aantal gevallen wordt dit door toezichthouders van de gemeente Tiel nader onderzocht. De Belastingdienst verricht in een enkel geval verder onderzoek.

Ondanks het herhaaldelijke advies om de vereiste papieren in één map in het bedrijf te bewaren bleek dat diverse ondernemers toch nog moeite hebben met de verplichting om de vergunningen te kunnen tonen. Zij krijgen hiervoor een waarschuwing. In vier gevallen was er geen leidinggevende in de zaak aanwezig. Dit kan uiteindelijk tot intrekking van de drank- en horecavergunning leiden.

Alliander (voorheen NUON) heeft vier maal onvolledige of onjuiste verzegeling van de elektrische installatie aangetroffen. Ook Verispect heeft in een enkel geval onregelmatigheden ten aanzien van speelautomaten geconstateerd. De overtreders zullen hierover worden aangeschreven.

De Vreemdelingendienst en de Arbeidsinspectie constateerden één overtreding van de Wet arbeid vreemdelingen. Verder bleken ondernemers en werknemers zich niet in alle gevallen te kunnen legitimeren. Zij zijn hiervoor gewaarschuwd. (01)

Laatst gewijzigd 06-06-2009 13:20 | © Regio Gelderland-Zuid |