Ingezonden persbericht


Zaterdag, 06 juni 2009

Kick off WK Amsterdam 2009 groot succes!

Start WK Amsterdam nu al een succes. Het WK Amsterdam is een multicultureel voetbalevenement dat dit jaar voor de negende keer wordt georganiseerd. De combinatie dans en muziek, eten en drinken en een grote dosis sportiviteit brengt de wereld bij elkaar. De missie van het WK Amsterdam is duidelijk, helder en spreekt de waarheid: "Kleurrijk Nederland bij elkaar brengen vanuit gemeenschappelijke passies". Alle Nederlanders van buitenlandse afkomst strijden op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2009 op Sportpark Middenmeer om de titel Wereld kampioen van Amsterdam.

De spelers worden luidkeels toegejuicht door het massale publiek dat langs de velden aan het genieten is. Ook de jongste bezoekers weten zich goed te vermaken in de kidshoek. Er is volop vermaak voor het hele gezin!

De sfeer werd zaterdagochtend gezet door het prachtige weer, lekkernijen vanuit de hele wereld, swingende artiesten. Het veelzijdig publiek is aan het genieten van de vele spannende voetbalwedstrijden, waaronder Humberto Tan, Sjaak Swart van Ajax.

Nieuw op het WK Amsterdam is 'De Bazaar', een gevarieerde marktplaats met infostands en kramen met aanbod uit de hele wereld. Hier komt de diversiteit van het WK Amsterdam naar voren.

Vanaf 14:45 uur begint het cultuur programma op het podium met o.a. DJ Saïf, Braziliaanse band Pinga en gospelkoor Soul Sound.