Gemeente Rotterdam


Open dag over wonen, zorg en welzijn

Zaterdag 6 juni Voor mekaar dag in Rotterdam

De Voor mekaar dag op zaterdag 6 juni laat Rotterdammers zien waar zij in hun eigen deelgemeente terecht kunnen voor ondersteuning op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Acht deelgemeenten organiseren die dag samen met maatschappelijke organisaties allerlei activiteiten waaraan iedereen, jong en oud, gratis kan meedoen.

Om 11 uur 's ochtends opent wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang), samen met portefeuillehouder Dagmar Oudshoorn de Voor mekaar dag op de Afrikaandermarkt in Feijenoord. Daar vinden ook activiteiten plaats zoals Wii-fit voor mindervaliden en een rolstoelrace. De wethouder bezoekt daarna de deelgemeente Charlois en sluit de dag af in Pernis met de officiële opening van het Vraagwijzerloket.

De acht deelnemende deelgemeentes zijn Charlois, Delfshaven, Feijenoord, Hoogvliet, IJsselmonde, Overschie, Noord en Wijkraad Pernis. Op www.rotterdam.nl/meedoen is het programma van de Voor mekaar dag in de verschillende deelgemeenten te vinden. Een greep uit de activiteiten: een tour met de wijkbus langs verschillende locaties om kennis te maken met de voorzieningen in de wijk, marktkraampjes waar instellingen zich presenteren, activiteiten voor jeugd en een gezondheidsplein.

'Meedoen' is het sleutelwoord van het Rotterdamse sociale beleid. Het doel is zoveel mogelijk Rotterdammers te betrekken bij de stad en bij elkaar. Gemeente en deelgemeentes bieden hierbij ondersteuning aan mensen die om wat voor reden dan ook niet zelfredzaam zijn of belemmeringen ondervinden om actief mee te doen aan de samenleving. Om de weg te vinden tussen de vele organisaties en diensten op het gebied van wonen, zorg en welzijn heeft elke deelgemeente een Vraagwijzerloket.

Meer informatie
De Voor mekaar dag wordt georganiseerd in het kader van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Meer informatie over de Wmo in Rotterdam kunt u vinden op www.rotterdam.nl/wmo of op de website van de deelgemeenten.



Gemeente Rotterdam