De OOGbus op de Haagse 55+ Dagen


DEN HAAG, 20090602 -- Ter gelegenheid van de Haagse 55+ Dagen staat de OOGbus op zaterdag 6 juni op het Spuiplein in Den Haag. Bezoekers kunnen in de OOGbus terecht voor een optometrisch onderzoek ter controle op eventuele oogafwijkingen. Hiermee sluit de OOGbus aan op het thema van het evenement, `Eigen Kracht'. Met een gezonde visus kunnen mensen langer op eigen kracht van het leven genieten.

De OOGbus
De OOGbus is ingericht met moderne oogheelkundige apparatuur waarmee metingen van oogboldruk, oogsterkte en controle van de binnenzijde van het oog vakkundig kunnen worden uitgevoerd. Indien nodig ontvangt de cliënt na het onderzoek van de optometrist een verwijzing naar een opticien, optometrist of de huisarts. Verzekerden van CZ boven de 60 jaar die in de regio wonen waar de oogbus rijdt, ontvangen automatisch een uitnodiging voor dit onderzoek. Het komende jaar verwacht de OOGbus zevenduizend personen te onderzoeken. In de OOGbus werken optometristen van Ergra Low Vision. De OOGbus heeft in februari jongstleden de Oogfonds Innovatieprijs gewonnen.

Verminderde kwaliteit van leven
Van alle bewoners van verzorgingshuizen heeft 50 procent een verminderd gezichtsvermogen, dat leidt tot een verhoogde kans op valincidenten en vermindering van de kwaliteit van leven. Door een eenvoudige brilaanpassing of bijvoorbeeld een staaroperatie kan dit vaak verholpen worden. Het gezichtsvermogen, en dus ook de kwaliteit van leven, wordt daarmee een stuk verbeterd.

Het Oogzorgnetwerk
Het Oogzorgnetwerk is een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam om de oogheelkundige zorg in Nederland te verbeteren. Het Oogziekenhuis Rotterdam is, net als onder andere de Reinier de Graaf Groep in Delft/Voorburg en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem, onderdeel van dit netwerk. Zorgmarkt heeft Het Oogzorgnetwerk uitgeroepen tot Zorgonderneming van het jaar.





Ingezonden persbericht