Politie Midden- en West Brabant
Bergen op Zoom , 06-06-2009

Bestuurder aangehouden na achtervolging

BERGEN OP ZOOM: Een Belgische douanier loste vrijdagavond een
waarschuwingsschot, toen een automobilist op hem inreed. De bestuurder was doorgereden bij een controle en bracht medeweggebruikers in gevaar. De man is aangehouden.

De politie hield vrijdag rond 20.00 uur een 32-jarige Fransman aan op de Wouwsestraatweg. De Belgische douane wilde de man bij de grens controleren, maar hij negeerde stoptekens en reed door richting België. De douane zette de achtervolging in, de man keerde zijn voertuig en reed terug richting Nederland. Tijdens zijn vlucht vertoonde de bestuurder uiterst gevaarlijk rijgedrag. Hij drukte meerdere mensen van de weg af. Hierdoor beschadigde twee voertuigen. Ook reed hij een stilstaande auto aan, reed hij door rood en reed spook.
Op de Gagelboslaan reed de man in op een Belgische douanier, die hem op de motor volgde. De douanier voelde zich dusdanig bedreigd dat hij zijn dienstpistool trok en een waarschuwingsschot loste. De
automobilist reed door en reed zich op de Wouwsestraatweg klem. Hier werd hij ingerekend. De Nederlandse politie nam de man over en sloot hem in.
In de kofferbak van zijn auto lag een koffer met hierin 14 kilo softdrugs. De auto en de drugs zijn in beslag genomen.

Beschonken bestuurders aangehouden

ROOSENDAAL: De politie zag zaterdag om 04.10 uur een auto rijden over de Rooseveltlaan. De bestuurder slingerde en reed opvallend langzaam. Bij staandehouding bleek de man te hebben gedronken. Hij is
aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 600 ug/l. Het rijbewijs van de 57-jarige bestuurder uit Roosendaal is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur. De auto bleek niet te zijn verzekerd en gekeurd en het voertuig is in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

BERGEN OP ZOOM: De politie hield zaterdag even na middernacht een 34-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat de man had gedronken. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg. 255 ug/l. De man bleek een beginnend bestuurder te zijn. Hij is al vaker aangehouden voor rijden onder invloed. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vier aanhoudingen voor baldadigheid

ROOSENDAAL: De politie hield zaterdag tegen 01.30 uur vier verdachten aan voor baldadigheid. De vier gedroegen zich luidruchtig en gooiden in de Jan Snelstraat een aantal fietsen over het wegdek. De vier, twee 19-jarige - en twee 17-jarige jongemannen zijn aangehouden en in vrijheid gesteld met een bekeuring.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

ZEVENBERGEN: De politie kreeg zaterdag rond 23.00 uur melding van huiselijk geweld in een woning in Zevenbergen. De zoon des huizes had bedreigingen geuit tijdens een conflict met zijn moeder. De 24-jarige man had ook met glazen gegooid. De politie trof de 47-jarige moeder van de man hevig overstuur aan in de woning. De man is aangehouden voor huiselijk geweld en in verzekering gesteld.

Tweetal aangehouden na vechtpartij

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagavond ontving de politie een melding dat er gevochten werd in een woning in de Marconistraat. Bij aankomst waren een 38-jarige en een 48-jarige vrouw met elkaar in gevecht in de woning. De vrouwen, inwoonsters van Roosendaal, moesten door de politie uit elkaar worden gehaald en werden aangehouden. Reden voor de vechtpartij zou een verbroken relatie zijn. De twee hadden ruzie om hun bezittingen. De twee zijn ingesloten voor verhoor.

Aanhouding na stelen bromfiets

ROOSENDAAL: De politie hield zaterdag laat op de avond een 15-jarige Roosendaler aan in zijn woning. Hij wordt ervan verdacht eerder even na 18.00 uur een bromfiets te hebben gestolen op het Tongerloplein. De verdachte zou de bromfiets te koop hebben aangeboden aan een bekende van de eigenaar van het voertuig. Hij meldde zich bij de politie. Deze hield vervolgens de verdachte aan. Hij ontkende tijdens verhoor de diefstal te hebben gepleegd. Zaterdagmiddag werd de jongen in vrijheid gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg