Politie Midden- en West Brabant
Oosterhout, 06-06-2009

Bestuurders onder invloed aangehouden

RIJEN: De politie hield vrijdagavond tegen 21.00 uur een 31-jarige man uit Gilze aan. Surveillerende politiemedewerkers zagen even daarvoor dat de man de bocht erg ruim nam en vrij hard reed, toen hij vanuit de Ericssonstraat de Julianastraat in reed. De man werd staande gehouden en bleek onder invloed van alcohol. Op het politiebureau werd de man een ademanalyse afgenomen. Uitslag hiervan bedroeg 700 ug/l. Het rijbewijs van de 31-jarige man uit Gilze is ingevorderd. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

WAALWIJK: De politie hield zaterdag om 05.45 uur een bestuurder aan op de Johan Straussstraat. De 24-jarige man uit Sprang-Capelle bleek onder invloed van alcohol en was niet in bezit van een rijbewijs. De man kreeg een rijverbod van 6 uur en is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee aanhoudingen na vechtpartijen

NIEUWENDIJK: De politie hield zondag even na 02.00 uur twee verdachten aan. De twee zouden betrokken zijn geweest bij vechtpartijen op de Singel. De vechtpartijen werden gemeld door beveiligers van het kermisterrein. Twee groepen zouden met elkaar in gevecht zijn. Bij aankomst van de politie werd een man aangewezen als een van de betrokkenen. De 21-jarige man uit Nieuwendijk bedreigde een aantal jongeren met een stok. Dit werd gezien door de politie. De verdachte rende bij het zien van de politie weg, maar is na een korte
achtervolging aangehouden.
De tweede verdachte werd aangehouden omdat hij volgens meerdere getuigen aanstichter zou zijn van de vechtpartijen. Hij daagde de andere groep uit tot vechten.
De beiden zijn ingesloten voor verhoor en zaterdag in de loop van de middag in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor betalen met vals geld

KAATSHEUVEL: Personeel van de Efteling nam zaterdagochtend contact op met de politie. Een 19-jarige man uit Capelle aan den IJssel had betaald met vals geld. Hij werd overgedragen aan de politie. De man verklaarde tijdens verhoor geen idee te hebben gehad dat hij in bezit was van vals geld. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg