Ingezonden persbericht


Grote belangstelling voor Open Dag Noord/Zuidlijn
Ruim 25.000 mensen bezochten bouwputten nieuwe metrolijn

Ruim 25.000 mensen hebben vandaag de Open Dag van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam bezocht. Veel bezoekers lieten weten onder de indruk te zijn van de ondergrondse bouwwerken.

Het publiek kon vandaag een kijkje nemen op de bouwplaatsen van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam. Van noord tot zuid stonden de bouwhekken open om het publiek in staat te stellen om nu eens aan de andere kant te zien hoe het er aan toegaat op een bouwplaats. De Open Dag werd georganiseerd door de aannemers van de Noord/Zuidlijn, de vereniging van bouw- en infrabedrijven Bouwend Nederland en de gemeente Amsterdam.

De Open Dag vindt plaats kort na het bekend worden van het advies van de commissie Veerman. Deze commissie onderzocht in opdracht van het college van B&W hoe het verder moet met de Noord/Zuidlijn. In haar rapport benadrukt de commissie het belang van de Noord/Zuidlijn voor Amsterdam. "De leefbaarheid en aantrekkelijkheid als woon - en werkstad neemt toe met uitbreidingsmogelijkheden naar Schiphol en Amstelveen De metrolijn draagt bij aan de internationale allure van de stad Amsterdam als hoofdstad, toeristische trekpleister en handelscentrum", zo schrijft de commissie in haar rapport.


Noot voor redacties

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht