Ingezonden persbericht


6 juni 2009

Deelnemers 23e Groninger Studenten Cabaret Festival bekend

De deelnemers die in oktober 2009 op het 23e Groninger Studenten Cabaret Festival (GSCF) zullen spelen zijn bekend. De kandidaten die de selectierondes met succes hebben doorstaan zijn: Bobby Brocken, 'Poolvogel', Gijs Hendriks, 'Hjerre en Floor', Diederik Smit, en 'LOS Muziektheater'. Zij beginnen aan een intensief voorbereidingstraject met regisseuse Audrey Bolder. In september en oktober treden de deelnemers in het hele land op tijdens de GSCF try-out tour. In de laatste week van oktober vindt het festival plaats in de Groningse Stadsschouwburg.

Het GSCF staat bekend als een van de grote kleinkunstfestivals van het land en biedt een groot podium aan beginnend cabarettalent. Vorige winnaars van het festival zijn bijvoorbeeld Theo Maassen, Jochem Meijer, Arthur Umbgrove en Ernst van der Pasch.

De deelnemers:

Bobby Brocken studeert accountancy aan de Haagsche Hogeschool en woont in Zoetermeer. Op het podium weet hij tragiek en absurdisme op unieke wijze te combineren.

'Poolvogel' is een Amsterdamse cabaretcombinatie bestaande uit Marius van Duijn, Joppe van Driel en Matthijs de Wit. Ze maken snelle sketches, van confronterend realistisch tot volkomen absurd.

Gijs Hendriks is een Maastrichtse geneeskundestudent. Hij heeft een geëngageerd programma dat het midden houdt tussen stand-up en klassiek cabaret.

'Hjerre en Floor' zijn twee Nijmeegse studenten. Ze hebben een verhalend cabaretprogramma.

Diederik Smit studeert Nederlands en theaterwetenschappen in Antwerpen. Hij brengt een satirisch programma met een knipoog naar nieuws in de breedste zin.

'LOS Muziektheater' is een Arnhemse kleinkunstgroep bestaande uit conservatoriumstudenten Charlotte Waardenburg, Dookje van Dieren, Femke Vernij en Kim de Fuijk. Met vier sterke stemmen en een piano maken ze een op muziek geörienteerd programma.

Meer informatie over het festival is te vinden op de website: www.gscf.nl. Voor verdere informatie en inlichtingen is het GSCF te bereiken via onderstaande contactgegevens.