Ingezonden persbericht


Wethouder Huffnagel bouwt mee aan Hilton The Hague

Den Haag, 6 juni 2009 - Ter gelegenheid van de Dag van de Bouw openden vandaag meer dan 80 bijzondere bouwlocaties in Nederland hun deuren voor het publiek. Ook het in aanbouw zijnde Hilton The Hague. Ruim duizend nieuwsgierigen bezochten het hotel dat 1 april 2010 haar deuren opent. Wethouder Citymarketing Frits Huffnagel droeg op symbolische wijze zijn steentje bij aan de laatste fase van bouw van het luxe internationale hotel.

Wethouder Citymarketing Frits Huffnagel zette symbolisch de eerste tegel van een badkamerwand. Foto: Harmen de Jong

Klik op de foto om het beeld in hoge resolutie te downloaden.

Op treffende wijze verwoordde wethouder Huffnagel het belang van de komst van Hilton The Hague voor de uitstraling van de stad. "Het is de wens van de gemeente Den Haag en mijn persoonlijke opdracht meer en meer zakelijk en culturele gasten Den Haag, de internationale stad van vrede en recht, te laten bezoeken. Een nieuw internationaal hotel met een wereldwijd sterk netwerk is dan zeer welkom", aldus Huffnagel.

Vanaf de 6e verdieping biedt het hotel een prachtig uitzicht op de skyline van Den Haag. Foto: Harmen de Jong

Over Hilton The Hague

Het 195 kamers tellende hotel komt op de hoek van de Zeestraat en de Scheveningse Veer, direct naast Panorama Mesdag. Met een minimale afmeting van 31 m2 zijn het de grootste hotelkamers van de stad. Uniek wordt de executive lounge op de vijfde verdieping waar de gasten zullen beschikken over een privélounge en royaal terras met uitzicht over historisch Den Haag. Ook uniek worden de 10 appartementen die op de zesde verdieping gerealiseerd en waarbij de gebruikers van alle hotelfaciliteiten kunnen profiteren. In het ontwerp van Hilton The Hague zijn elf vergaderzalen opgenomen, waaronder een balzaal geschikt voor 16-250 gasten. Het grand café wordt uitstekend geschikt voor lunchbesprekingen, informele ontmoetingen of gewoon een kopje koffie. Per 1 januari 2010 wordt Karin van den Berg Hotel Manager van Hilton The Hague. Zij zal, in overleg met algemeen directeur Jan van der Putten, verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken in het hotel.

Klik hier voor de artist impressions van Hilton The Hague




Ingezonden persbericht