Ingezonden persbericht


Amsterdam, 6 juni 2009

Extra voorstellingen Urinetown in M-Lab

Het is producent M-Lab gelukt extra voorstellingen toe te voegen aan de speellijst van Urinetown (Zeikstad de musical). Alle geplande voorstellingen waren in korte tijd uitverkocht. Tot vandaag was verlenging onzeker omdat hoofdrolspelers Jamai Loman, René van Kooten en Suzan Seegers ook verplichtingen hebben bij andere musicalproducenten. De kaartverkoop voor de extra shows gaat maandag 8 juni van start. Urinetown is te zien van 9 september tot en met 3 oktober, inclusief twee matineevoorstellingen op zaterdag.

De cast bestaat verder uit Noortje Herlaar, Han Oldigs, Zjon Smaal, Roosmarijn van Bohemen, Anouk Roolker, Floor Eykemans, Tibisay Mercera en Michael Muller. De vertaling en regie zijn in handen van Jurrian van Dongen. Menno Theunissen is muzikaal leider en Daan Wijnands verzorgt de choreografie.

Tijdens het John Kraaijkamp Musical Awards Gala aanstaande maandag verzorgt de cast een preview. Urinetown is een satirische musical over een stad die kampt met aanhoudende droogte. Om waterverspilling tegen te gaan, besluit het stadsbestuur alle privé-toiletten te verbieden. De musical startte in 2001 Off Broadway en verhuisde al snel naar Broadway. Daar kreeg Urinetown drie Tony Awards.

M-Lab, 'Off Broadway' aan 't IJ, krijgt steun van de VandenEnde Foundation, stadsdeel Amsterdam Noord en het Ministerie van OC&W.


Noot voor redacties

Noot voor de redactie,