Ingezonden persbericht

Noordwijk aan Zee, 6 juni 2009

Minister Plasterk laadt zijn mobieltje aan 'The Statue of Energy'

Minister Plasterk opende vandaag de Noordwijkse buitenkunstexpositie 'BeeldenBoulevard' door zijn mobieltje op te laden aan 'The Statue of Energy'. Een kunstwerk van Jurriaan van Hall dat windenergie genereert. Gedurende zes weken kunnen strandgangers en dagjesmensen in Noordwijk hun MP3 spelers, batterijen en mobiele telefoons aan windenergie opladen.

'The Statue of Energy' is een van de beelden van de BeeldenBoulevard, een kunstexpositie met 17 hoogwaardige beeldhouwwerken op de Noordwijkse Boulevard. Thema van expositie is '9 Meter Plus'. Dit klimaatthema verwijst naar de recente ophoging van de Noordwijkse duinen naar minimaal 9 meter. De plus staat daarbij voor zowel de extra ingebouwde veiligheid als wel voor de impuls die de kunstenaars met hun sculpturen aan het geëvolueerde kustlandschap geven.

Minister Plasterk gaf met het opladen van zijn mobiele telefoon het startschot aan de BeeldenBoulevard 09 die t/m 19 juli gratis is te bezichtigen.

Exposerende kunstenaars op de BeeldenBoulevard: Richard van Drie, Karel Goudsblom, Jurriaan van Hall, Maja van Hall, teja van hoften, Pepijn van Nieuwendijk, Marieta Reijerkerk, Carla Rump, Iris le Rütte, David Veldhoen, Willem van Vugt, Mieke de Waal en Karin van de Walle.

Voor meer informatie: http://www.beeldenboulevard.nl/

---



Ingezonden persbericht