KNHS


Johan Rockx schrijft ZZ-Zwaar titel op zijn naam 6 juni 2009
Johan Rockx met Verdi

DE STEEG (KNHS) - Johan Rockx (Essen) is met Verdi de la Fazenda winnaar geworden van het KNHS Kampioenschap ZZ-Zwaar. Niet omdat zijn Kür zo briljant was, maar wel omdat hij als één van de weinige ruiters zijn paard technisch honderd procent voor elkaar heeft. Verdi de la Fazenda loopt zeer verzameld door zijn proef en in alle technische onderdelen scoort dit paard hoog. Zo scoorde hij ongetwijfeld heel erg hoge cijfers voor de pirouettes, die technisch perfect waren. Misschien kreeg hij van de jury weinig achten, maar Rockx scoorde ook nergens een zeven of lager, en daarmee werd deze combinatie de terechte winnaar.

Mischa Koot (Hooge Mierde) reed met U2 een hele mooie Kür met een hele hoge moeilijkheidsgraad, maar daaraan vertilde de amazone zich helaas. Een pirouette ging fout en in de serie van de changementen om de vier sloop ook een fout. Ondanks het feit dat Mischa van allen de mooiste muziek bij haar Kür had, die perfect paste, kostten deze fouten haar de zege in de wedstrijd. In de competitie eindigde zij als derde en in het kampioenschap werd zij tweede.
Op de tweede plaats in de wedstrijd eindigde Geert-Jan Raateland ('s-Gravenzande) met Daddy Cool, die van begin tot het einde een hele nette Kür aan de jury toonde, zonder fouten en met lef gereden. In het kampioenschap eindigde Raateland als vierde. Arthur van Rooij (St.Michielsgestel) met de schitterende Spotlight wilde de jury ook een Kür voortoveren met een hoge moeilijkheidsgraad, met bijvoorbeeld een uitgestrekte galop waarna pirouettes volgden, maar het ging helaas niet helemaal als gewent. Van Rooij eindigde in de Kür als vierde en pakte met nipte voorsprong het brons in het kampioenschap.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.outdoorgelderland.nl

Uitslag 2e onderdeel KNHS Kampioenschap ZZ-Zwaar:


1) Johan Rockx (Essen) - Verdi de la Fazenda - 73.750%
2) Geert-Jan Raateland ('s-Gravenzande) - Daddy Cool (v. Dollmann) - 71.333%

3) Mischa Koot (Hooge Mierde) - U2 (OO Seven x Havidoff) - 71.250%
4) Arthur van Rooij (St.Michielsgestel) - Spotlight (v. Sandro Hit) - 71.000%

Eindstand KNHS Kampioenschap dressuur ZZ-Zwaar:


1) Johan Rockx - Verdi de la Fazenda - 142.512
2) Mischa Koot - U2 - 138.488

3) Arthur van Rooij - Daddy Cool - 137.667