KNHS


Dominique Filion aan de leiding in ZZ-Licht
6 juni 2009
Dominique Filion - Starlight

DE STEEG (KNHS) - In het klassement van het KNHS Kampioenschap ZZ-Licht gaat Dominique Filion (Roosendaal) (lid van het Rabo Talententeam 2009) met Starlight aan de leiding in een kampioenschap dat te veel teleurstellende ritten kende, want elf combinaties scoorden onder de 60% en slechts acht scoorden boven de 64%. En dat met een deelnemersveld van 32 starters.

Natuurlijk is het moeilijk om een kwart pirouette te rijden, maar als geen van de deelnemers in staat is om in de juiste stelling, in de goede takt en met regelmaat deze oefening uit te voeren, dan mogen vragen gesteld worden bij de africhtingsgraad van de paarden. Daarnaast mag de vraag worden gesteld of veel deelnemers er voor hadden moeten kiezen een iets lager ambitie niveau te hebben dan van start willen gaan in deze klasse.
Filion maakte een paar fouten, maar stelde haar 10-jarige zoon van Krack C sympathiek voor en wekte de indruk op de goede weg te zijn met haar wijze van rijden. Datzelfde geld voor de zeer ervaren en gelouterde 19-jarige KWPN hengst Inspekteur, die inmiddels met de zesde ruiter van start ging in een KNHS kampioenschap. De routine van dit paard alsmede de fijne hand van Kimerley de Jongh (Achtmaal) zorgden er voor dat deze combinatie terecht op de tweede plaats staat. Jeanine Fiechter (Poppel B.) heeft in Toots, een negenjarige zoon van Jazz, een heel sterk bewegend paard, dat heel charmant oogt en met een geringe voorsprong op de nummer vier was er voor haar de derde plaats. Adelinde Cornelissen (Beilen) werd met de charmante Vivace de Jeu vierde en met Ulissa vijfde. Vooral met haar laatste paard had er een hogere positie in het klassement ingezeten als de fouten waren uitgebleven.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.outdoorgelderland.nl

Uitslag 1e onderdeel KNHS Kampioenschap ZZ-Licht:


1) Dominique Filion (Roosendaal) - Starlight (v. Krack C) - 67.604%
2) Kimberley de Jongh (Achtmaal) - Inspekteur (v. Darwin) - 67.187%
3) Jeanine Fiechter (Poppel B.) - Toots (Jazz x Havidoff) - 65.625%
4) Adelinde Cornelissen (Beilen) - Vivace de Jeu (Contango x Cocktail)
- 65.625%

5) Adelinde Cornelissen - Ulissa (Olivi x Jetset-D) - 64.687%
6) Jacqueline Noorbergen (IJsselstein U.) - Ubi d'Or (OO Seven x Havidoff) - 64.270%