Kinderfilmhuis de Teil Doesburg bestaat 25 jaar


Watertrofee 2009

DOESBURG, 20090217 -- Aan het einde van dit seizoen is het dan zover! Kinderfilmhuis de Teil bestaat 25 jaar en natuurlijk laten ze dat niet ongemerkt voorbij gaan. Al vijfentwintig jaar organiseren de mensen van de Teil film- en theatervoorstellingen voor de jeugd van Doesburg. Ze hebben de koppen bij elkaar gestoken en op zaterdagmiddag 6 juni wordt er een groot spektakel georganiseerd op de markt in Doesburg. Omdat het feest is zal de toegang natuurlijk gratis zijn!

Op de markt zal die middag alles in het teken staan van "WATER", wat kun je anders van de mensen van de Teil verwachten?
Over hoe de middag eruit zal gaan zien doen ze nog een beetje geheimzinnig. Thijs zegt: "We willen het nog een beetje een verassing laten, maar dat er "zoutwatertheater" zal zijn is zeker, maar we willen vooral de kinderen alvast erop attent maken dat er een verkleedwedstrijd georganiseerd wordt. Op deze manier kunnen ze er vast over nadenken en hebben ze tijd om er wat moois van te maken.
De "Watertrofee 2009" wordt uitgereikt aan degene die het mooist verkleed is.
We willen de kinderen van Doesburg en omstreken dan ook vragen om verkleed naar het waterfestijn te komen. Hierbij kan je aan van alles denken dat maar met water te maken heeft."
Peter die al meer dan twintig jaar bij de Teil is, zegt: "We hebben al vaker wedstrijden georganiseerd en ook de gedichten die de Doesburgse kinderen vorig jaar voor DichterbijdeIJssel hebben gemaakt waren erg mooi. We weten nu al zeker dat het deze keer weer prachtig uit zal zien, want de Doesburgse kinderen kunnen veel. We hopen dat ze weer hun best gaan doen. Dit keer om de "Watertrofee 2009" te gaan winnen. Er zal op 6 juni een echte jury zijn met erg veel verstand van water en mooie kleding, die de winnaar zal gaan kiezen."


Kinderfilhuis de Teil Doesburg





Ingezonden persbericht