Ingezonden persbericht


Persbericht

Noordwijk aan Zee, 29 januari 2009

Minister Plasterk komt BeeldenBoulevard 09 Noordwijk aan Zee openen

Zaterdag 6 juni a.s. komt minister Plasterk naar Noordwijk om de BeeldenBoulevard 09 te openen. Dit hoogwaardige ku(n)st-evenement vindt van 6 juni t/m 19 juli plaats op de Noordwijkse Koningin Wilhelmina Boulevard. De derde editie van de buitenexpositie biedt opnieuw hoogwaardige kunst van topbeeldhouwers op unieke locaties: verscholen tussen wuivend helmgras, langs een fraai duinpad of prominent op de boulevard.

De BeeldenBoulevard is gedurende zes weken gratis in Noordwijk te bezichtigen. Iedere editie mag Noordwijk nieuwe topbeeldhouwers begroeten. Dit jaar doen onder andere mee David Veldhoen, Iris le Rütte, Luigi Galligani, Marieta Reijerkerk en de Noordwijkse Maja & Jurriaan van Hall. Projectleider Renée Korbee: "Van sommige kunstenaars heb ik al schetsen gezien en er zitten werken bij die erg bijzonder zijn. Zo is David Veldhoen bezig met een kunstwerk dat geheel begroeid is met planten; een zogenaamde groene revolutie voor een schonere en leefbare, natuurlijke wereld. Deze week kregen we ook nog eens het nieuws dat minister Plasterk bereid is de expositie te openen. We zijn hier enorm blij mee, want op deze manier krijgt het evenement de aandacht die het inmiddels wel verdient."

Dit jaar denkt de organisatie nog meer bezoekers te trekken. Renée Korbee: "Het evenement trekt toeristen, dagjesmensen en regiobewoners naar Noordwijk. De beelden zijn bij mooi weer en slecht weer te bezichtigen. Wij merken dat de BeeldenBoulevard onder de kunstminnend Nederland ook steeds bekender raakt. Natuurlijk zijn wij daar heel trots op."

Dit jaar staat de BeeldenBoulevard in het teken van het klimaat. '9 Meter Plus' is de prikkelende titel die het evenement meekrijgt en voor meerdere interpretaties vatbaar is. Zo staat '9 meter' symbool voor een concrete oplossing op het veranderende klimaat. De plus staat daarbij voor de extra ingebouwde veiligheid maar ook voor de impuls die de kunstenaars met hun sculpturen aan het geëvolueerde kustlandschap geven. Meer informatie: www.beeldenboulevard.nl


---