Ingezonden persbericht

Theater - Congrescentrum De Tamboer

persbericht

Hoogeveen, 23 maart 2009

CANDY KOMT NAAR JAZZ VIBES

Dulfer en José James op main stage Hoogeveen

Hoogeveen - Zojuist werd bekend dat Candy Dulfer & Band het hoofdpodium voor haar rekening neemt tijdens Jazz Vibes op zaterdag 6 juni a.s. in Theater De Tamboer. De andere hoofdact is hét talent van 2008, de Amerikaanse vocalist José James. Ook Wicked Jazz Sounds Band is bevestigd. Met deze namen is de line-up van Jazz Vibes rond.

Candy Dulfer presenteert in april haar nieuwe album, Funked up & chilled out. Als ze terugkomt van haar tours in Japan en USA, landt ze in Hoogeveen bij Jazz Vibes. Dulfer behoeft geen verdere introductie, maar het is slechts de tweede keer dat ze in Drenthe live te zien is, dus het belooft een feest te worden!

De Amerikaanse vocalist José James brak in 2008 door op de internationale podia en was te gast op de grote jazz festivals. Recensenten en publiek zijn lyrisch over zijn eigenzinnige combinatie van soul, hip-hop en jazz. James' debuutalbum The Dreamer verscheen in 2008 en was een internationaal succes, met een indrukwekkende top-20 notering in de Jazz Times Top 50 Jazz Albums van dat jaar.

Wicked Jazz Sounds organiseert sinds 2002 feesten in Nederlandse clubs. Het succes groeide en van kleine jazz-, funk- en soulparties breidde de Wicked Jazz Sounds-beweging uit naar grote feesten, een cd-reeks, een radioprogramma en een elfkoppige band. De feestband spetterde onlangs op Noorderslag en kreeg er de mensen aan het dansen. Inspiratiebronnen lopen uiteen van Herbie Hancock tot Amy Winehouse en van Earth, Wind & Fire tot The Neptunes. Hun debuutalbum The Biggest Sin verscheen in februari.

Jazz Vibes is een initiatief van Theater De Tamboer in Hoogeveen. Het festival beleefde haar succesvolle debuut in juni 2008 met o.m. New Cool Collective, Room Eleven en Trijntje Oosterhuis. Op vier podia staan de meest uiteenlopende jazzgenres geprogrammeerd. 's Middags gaat Jazz Vibes van start met gratis openlucht -optredens van de Scala Big Band en een samenwerking met het Prins Claus Conservatorium. Het festival gaat om 18.00 uur verder op de podia in het theater.

EINDE PERSBERICHT

Bijlage: programmering Jazz Vibes 2009 & flyer

Info:
Algemeen - Tris van der Wal
Theater De Tamboer
Hoofdstraat 17
7902 EA Hoogeveen
T 0528 280 111
M 06 10 898 268
E tris@detamboer.nl

Programmering - Angelique van Os
M 06 41524596
E angeliquevanos@gmail.com

www.detamboer.nl
www.jazzvibes.nl

Theater - Congrescentrum De Tamboer

Hoogeveen, 23 maart 2009

Jazz Vibes 2009 - Jazz & Words

Programma:

Candy Dulfer & Band - www.candydulfer.nl

José James - www.josejamesmusic.com

Renske Taminiau & band - www.rensketaminiau.com

Martije Lubbers & Band - www.martije.nl

Klatwerk3 & Jan Glas - www.boeloklat.nl

Nynke Laverman - www.nynkelaverman.nl

Fay Claassen - www.fayclaassen.nl

Wicked Jazz Sounds Band - www.wickedjazzsounds.com

Anne Guus Teerhuis Trio - www.anneguus.com

From Miles to Chet : John Engels/Joost Swart/Eduardo Blanco/Jean-Louis Rassinfosse - www.joostswart.com

Big Band Prins Claus Conservatorium - http://www.hanze.nl/home/Schools/Prins+Claus+Conservatorium

Overdag optredens van diverse bands van het conservatorium. 's Avonds een concert van docenten, met onder andere Joris Teepe/Joost van Schaick/Kurt Weiss (USA). Met als gast pianiste/vocaliste Sanna van Vliet.

Corrie van Binsbergen & Toon Tellegen en het Wisselend Toonkwintet - www.corrievanbinsbergen.be

Zie voor meer inhoudelijke en actuele info de website: jazzvibes.nl