Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Zeven bands op drie podia op zaterdag 6 juni

Blues-in Zyfflich
breidt langzaam uit

Het succesvolle bluesfestival Blues-in-Zyfflich wordt dit jaar opnieuw weer ietsje groter. De organisatie heeft het derde podium van het Dorpshuis toegevoegd aan de bestaande twee in de feesttent, waardoor op zaterdag 6 juni plaats is voor zeven groepen. Met als toppers de band Blueshop (ex-Flavium) en de Nijmeegse Clemens van de Ven & Band.

Het festival in Zyfflich, net over de grens op tien kilometer afstand van Nijmegen, heeft zich in de afgelopen vijf jaar ontwikkeld tot een pleisterplaats van vele muziekliefhebbers in Nijmegen en omgeving. Behalve verrassende bands en goeie muziek, telt voor veel bezoekers ook de sfeer die het festival inmiddels bekend heeft gemaakt. "Dat komt door de inzet van onze Nederlandse en Duitse vrijwilligers uit Zyfflich", meent Leo Preusting, de initiator van Blues-in-Zyfflich. "Het feit dat zij op een prettige manier aanwezig zijn en zorgen voor een gezellige aankleding van de tent, maakt het extra leuk voor mensen om naar Zyfflich te komen. Want het gaat onze bezoekers echt niet alleen om de muziek, het moet gewoon vooral ook een leuke avond uit zijn en daar proberen wij met z'n allen voor te zorgen."

Vereniging

De gestage groei van Blues-in-Zyfflich heeft er ook voor gezorgd dat de vriendenclub Grenzenlosen Querschläger die aan de basis staat van het festival, nu is opgegaan in een nieuwe vereniging, de Verein Blues-in-Zyfflich e.V. "Dat moet ook wel", aldus Leo Preusting die als voorzitter van de vereniging is gekozen, "want buiten het feit dat de financiële en organisatorische risico's groter worden, is het een hele klus om alles in goede banen te leiden. Daarom hebben we ook behoefte aan uitbreiding van het aantal vrijwilligers die vooral in het weekend van het festival de handen uit de mouwen willen steken."

Het zesde Blues-in-Zyfflich wordt gehouden op zaterdag 6 juni als de eerste band om 19.30 uur gaat spelen. In de loop van de avond wordt opgetreden door:
. Bas de Haan (Amsterdam)

. Blues Band Blazz (Zyfflich)

. Blueshop (Apeldoorn)

. Clemens van de Ven & Band (Nijmegen)

. Crawlin' Coons (Arnhem)

. Pig Pen Project (Kleve)

. PR Blues Band (Drente)

Ondanks uitbreiding van zalen, podia en bands is de toegangsprijs gelijk gebleven aan die van vorig jaar, namelijk E 15,00 in de voorverkoop. Kaarten zijn vanaf 15 april verkrijgbaar bij de diverse voorverkoopadressen of nu al te bestellen via www.bluesinzyfflich.de. Sponsors zijn Warsteiner en Provinzial.

FOTOBIJSCHRIFT
"Blues-in-Zyfflich moet gewoon een hele leuke avond zijn." (Foto: Marcel Vink)

-- EINDE PERSBERICHT --