Ingezonden persbericht

Theater - Congrescentrum De Tamboer

persbericht

Hoogeveen, 20 mei 2009

Jazz Vibes kan losbarsten

Line-up compleet, randprogramma rond

Hoogeveen - De Tamboer is klaar voor de tweede editie van Jazz Vibes. De line-up is compleet, timetable staat vast en de randprogrammering is rond. Niets staat het jaarlijkse jazzfeestje meer in de weg. Met Candy Dulfer, Fay Claassen en José James als hoofdacts en Wicked Jazz Sounds Band als afsluitende knaller na middernacht. 's Middags warmt Hoogeveen op met openluchtconcerten van Scala en Prins Claus Conservatorium Big Bands en Jong Talent van het conservatorium, waaronder pianist Kaja Draksler, winnaar van de Deloitte Jazz Award 2009. Om 18.00 uur start het bomvolle avondprogramma met 18 acts op 4 podia van Theater De Tamboer.

Samenwerking Prins Claus Conservatorium
Dit jaar voor docenten en studenten van het Groningse Prins Claus Conservatorium ruim vertegenwoordigd. De Big Band bestaat uit studenten uit alle jaren en afdelingen, afkomstig uit alle hoeken van de wereld. De leden repeteren wekelijks onder leiding van trompettist Kurt Weiss. Weiss speelde met de orkesten van Ray Charles, Artie Shaw, Glenn Miller en Jimmey Dorsey. De Big Band treedt regelmatig op en is te zien op concertpodia en tijdens festivals.

De leden van de gelegenheidsformatie Joris Teepe & the Groningen All Stars zijn allen docent in het unieke jazzprogramma New York comes to Groningen van het Prins Claus Conservatorium. Joris Teepe is hoofd van de jazzafdeling en speelt o.a. met Rashied Ali, Benny Golson en Randy Brecker. Special Guest Francien van Tuinen studeerde af aan het Prins Claus conservatorium en bracht onlangs haar 6e cd uit. Jasper Soffers is de pianist van het Metropole Orkest en speelde met vele musici als Kenny Wheeler, Toots Thielemas en The New York Voices. Joost Van Schaik speelde met oa. Curtis Fuller, James Moody, Benjamin Herman en Toots Thielemans en maakt deel uit van oa. het Toon Roos Quartet en het Amsterdam Jazz Quintet. Kurt Weiss is een in Nederland wonende Amerikaanse trompettist. Hij speelde o.a. met Aretha Franklin, Natalie Cole, Steve Grossman en als solist met de orkesten van oa. Ray Charles en Glenn Miller. Kurt is dirigent van de Prins Claus Conservatorium Big Band en de West Coast Big Band. De Duitse gitarist Frank Wingold speelt met zijn trio AGOG over de gehele wereld en werkt daarnaast met vele musici in diverse bezettingen op festivals en in het clubcircuit.

Het Prins Claus Conservatorium levert verder een visitekaartje af met Allophonic en Rebop Unit Special Edition in het avondprogramma.

Regionale bijdrages

Het Noorden mag zich verheugen in ruim voldoende talent, ook in het jazzy genre, en zij vinden een podiumplaats bij Jazz Vibes. Zo is er jazz in het Gronings van Boelo's Klatwerk3 en dichter Jan Glas, Friese fado met een jazzy randje van Nynke Laverman, CQ Emmen Combo brengt jazz standards en jazz-rock en Martije! & Band ontwikkelden een nieuw genre: Drentse Jazz, ook te beluisteren op hun nieuwe CD Drezz. Groninger Gideon van Gelder speelt mee met José James en Drent Anne Guus Teerhuis, winnaar van het YPF Jazz Pianoconcours 2009, brengt zijn Trio naar Hoogeveen.

Randverschijnselen

Muziekfotograaf Paul Bergen exposeert tijdens Jazz Vibes. Bergen is internationaal erkend als een van de topfotografen (naast Anton Corbijn) in zijn vak. Het Groningse Swoolish (later dit jaar ook op North Sea Jazz) vult de gaten en vermaakt het publiek als er ook maar een moment stilte valt tijdens Jazz Vibes vanuit hun mobiele huiskamer annex DJ-booth.

Jazz Vibes is een initiatief van Theater De Tamboer in Hoogeveen. Het festival beleefde haar succesvolle debuut in juni 2008 met o.m. New Cool Collective, Room Eleven en Trijntje Oosterhuis. Op vier podia staan ook dit jaar de meest uiteenlopende jazzgenres geprogrammeerd. EINDE PERSBERICHT

Bijlagen: time table (foto's sturen we u op aanvraag graag toe)

Info:
Algemeen - Tris van der Wal
Theater De Tamboer
Hoofdstraat 17
7902 EA Hoogeveen
T 0528 280 111
M 06 10 898 268
E tris@detamboer.nl

Programmering - Angelique van Os
M 06 41524596
E angeliquevanos@gmail.com

www.detamboer.nl
www.jazzvibes.nl


---- --
Theater - Congrescentrum De Tamboer

persbericht

Hoogeveen, 12 mei 2009

Jazz Vibes workshops met topartiesten

Unieke kans voor vocalisten-in-de-dop

Hoogeveen - Zelden krijgen vocalisten met aspiraties zo'n kans: een zangworkshop met internationale en nationale topartiesten. Op zaterdagmiddag 6 juni a.s. kunnen (semi-)amateurs in Hoogeveen zingen met de Amerikaanse belofte José James, nationale jazzdiva Fay Claassen of Drents talent Martijje Lubbers. De workshops zijn de opwarmers van het jazzfestival dezelfde avond in Theater De Tamboer.

De tweede editie van Jazz Vibes heeft evenals vorig jaar een workshopprogramma met artiesten van het festival. José James komt speciaal eerder over uit Amerika om de workshop te doen. Fay Claassen, gerenommeerd en bekroond jazzcoryfee en geliefd docent, brengt haar kennis en kunde van improvisatie mee. Martijje Lubbers geeft haar proeve van bekwaamheid van Drentse jazz. Aanmelden kan via jazzvibes@detamboer.nl; enige ervaring (zanglessen en/of praktijkervaring) is gewenst. Deelname kost E 10,- per workshop voor mensen met een entreekaart voor het festival, dezelfde avond.

Jazz Vibes is een initiatief van Theater De Tamboer in Hoogeveen. Het festival beleefde haar succesvolle debuut in juni 2008 met o.m. New Cool Collective, Room Eleven en Trijntje Oosterhuis. Op vier podia staan de meest uiteenlopende jazzgenres geprogrammeerd. 's Middags gaat Jazz Vibes van start met gratis open lucht optredens van de Scala Big Band en een samenwerking met het Prins Claus Conservatorium. Het festival gaat om 18.00 uur verder op de podia in het theater.

EINDE PERSBERICHT

Info:
Algemeen - Tris van der Wal
Theater De Tamboer
Hoofdstraat 17
7902 EA Hoogeveen
T 0528 280 111
M 06 10 898 268
E tris@detamboer.nl

Programmering - Angelique van Os
M 06 41524596
E angeliquevanos@gmail.com

www.detamboer.nl
www.jazzvibes.nl

Theater - Congrescentrum De Tamboer

Hoogeveen, 12 mei 2009

Jazz Vibes 2009 - Jazz & Words

Programma:

Candy Dulfer & Band - www.candydulfer.nl

José James - www.josejamesmusic.com

Renske Taminiau & band - www.rensketaminiau.com

Martijje Lubbers & Band - www.martijje.nl

Klatwerk3 & Jan Glas - www.boeloklat.nl

Nynke Laverman - www.nynkelaverman.nl

Fay Claassen - www.fayclaassen.nl

Wicked Jazz Sounds Band - www.wickedjazzsounds.com

Anne Guus Teerhuis Trio - www.anneguus.com

From Miles to Chet : John Engels/Joost Swart/Eduardo Blanco/Jean-Louis Rassinfosse - www.joostswart.com

Big Band Prins Claus Conservatorium - http://www.hanze.nl/home/Schools/Prins+Claus+Conservatorium

Overdag optredens van diverse bands van het conservatorium. 's Avonds een concert van docenten, met onder andere Joris Teepe/Joost van Schaick/Kurt Weiss (USA). Met als gast vocaliste Francien van Tuinen.

Corrie van Binsbergen & Toon Tellegen en het Wisselend Toonkwintet - www.corrievanbinsbergen.be

Zie voor meer inhoudelijke en actuele info de website: jazzvibes.nl


---- --