Ingezonden persbericht


Persbericht christelijke bibliotheek Tolle Lege

Bibliotheek Tolle Lege ontvangt grote schenking
Tolle Lege Numansdorp is weer heel wat boeken rijker. De bibliotheek is de afgelopen weken door diverse inwoners van de Hoeksche Waard verblijd met boekenschenkingen. O.a. heeft de bibliotheek een partij van zo'n 1.000 jeugd- en volwassenboeken ontvangen. Natuurlijk wordt eerst gekeken of genoemde boeken in de bibliotheek bruikbaar zijn.

Klassiekers
De achterliggende weken is er hard gewerkt om de boeken gesorteerd te krijgen. Veel boeken van bekende schrijvers als Piet Prins, Bert Wiersema, Johan G. Veenhof, W. Schippers, Jac. Overeem, W.G. v.d. Hulst. Maar ook veel klassiekers van Dik Trom, Pim Pandoer, Arendsoog, Pietje Puk, Oki en Doki, Tup en Joep etc. Met toestemming van de gevers mogen nu de overige boeken allemaal zaterdag 6 juni in Numansdorp te koop mogen worden aangeboden. De opbrengst is uiteraard 100% bestemd voor chr. bibliotheek Tolle Lege die inmiddels 850 leden heeft. Van de opbrengst schaft de bieb weer nieuwe boeken voor haar leden aan. De markt wordt gehouden aan de Prins Clausstraat 19 te Numansdorp (ingang Julianastraat) van 9-12:30uur.

Kleuren met Bas
Het thema van de boekenmarkt is 'Kleuren met Bas'. Bij mooi weer kunnen de kinderen buiten kleuren aan een mooie kleurplaat van 'Bas'. Iedere koper kan kiezen uit een gratis kleurboek 'Kleuren met Bas' of een boek van Janwillem Blijdorp.

Rommelmarkt
Voor deze boekenschuur staan zaterdag 6 juni ook heel nieuwe dozen met boeken. Deze boeken gaan weg voor 1 - 2 euro per stuk. Tussen de boeken zitten ook veel hobby-, natuur-, foto-, kunst- en oorlogsboeken die allemaal voor een zacht prijsje van eigenaar verwisselen.

Boekeninzameling
Indien u boeken heeft die u kwijt wilt, kunt u ook contact met ons opnemen. Wij kunnen dan kijken of ze bruikbaar zijn voor de bibliotheek of met uw toestemming, voor de verkoop t.b.v. de bieb. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0186-654124.

Bibliotheek
De christelijke bibliotheek heeft inmiddels 850 leden, maar u kan er ook nog bij. U betaalt geen abonnementskosten, krijgt bij inschrijving een gratis boek, en als u nu lid wordt, betaalt u de eerste drie maanden (juni t/m augustus) slechts ¤ 0,10 per boek / per week, een voordeel van 33%. Leent u niets, dan betaalt u ook niets! Iedereen hartelijk welkom op de bibliotheek dinsdag van 19-21 uur en zaterdagmorgen van 11-12 uur aan de Weth. Vd Veldenweg 5 te Numansdorp. In de maanden juli en augustus is de bibliotheek alleen op de dinsdagavonden geopend.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Albert de Jong van de bibliotheek, tel. 0186-654124

Met vriendelijke groeten,

Tolle Lege Numansdorp, Weth. vd Veldenweg 5, Numansdorp Redactieadres: Nassaustraat 79, Numansdorp