Ingezonden persbericht


Woensdag, 3 juni 2009

Geef afval een schop!

Zwerfafval onder de aandacht op WK Amsterdam (6 en 7 juni)

Hoeveel afval ligt er in en om je school? Kun je daar nog leuke dingen mee doen? Is het daarom de moeite waard om afval nou eens niet op het sportveld achter te laten?

Stichting Todos (toekomst door sport) en Adviesbureau CREM hebben de handen in elkaar geslagen en een innovatieve aanpak bedacht om zwerfafval op grote sportevenementen te voorkomen. Het WK Amsterdam 2009 op 6 en 7 juni is het eerste grote evenement waar deze methode wordt toegepast.

Voorafgaand en tijdens het WK Amsterdam worden verschillende activiteiten georganiseerd op Amsterdamse basisscholen. Leerlingen krijgen informatie over hoe leeftijdsgenootjes uit sloppenwijken omgaan met afval. Tijdens de lessen wordt er sportmateriaal van afval gemaakt en daarmee wordt ook gesport. Lekker schoppen tegen een bal van krantenpapier en touw. Ook maken alle scholen een trofee van afval. Deze trofeeën worden de komende twee weken tentoongesteld in de Openbare Bibliotheek Amsterdam en op het WK Amsterdam.

Kom zaterdag 6 en zondag 7 juni langs op sportpark Middenmeer bij de stand van CREM/Todos op het WK Amsterdam en zie wat voor leuke dingen je kunt doen met zwerfafval. Stem op de leukste trofee. Doe ook mee aan de door hen georganiseerd activiteiten, waaronder een wedstrijdje hooghouden, en maak kans op één van de mooie prijzen zoals kaarten voor een voetbalwedstrijd in de Amsterdam Arena!

CREM is een bureau voor duurzame ontwikkelingsprojecten. Todos, Toekomst door sport, geeft Nederlandse jongeren (6-24 jaar) door sportieve en educatieve activiteiten inzicht in het verschil dat sport en spel kan maken in het leven van jongeren in sloppenwijken. Samen met deze organisaties wordt een project uitgevoerd dat tot doel heeft om jongeren bewust te maken van zwerfafval en de sportterreinen duurzaam schoon te houden.

Voor meer informatie en foto's: Stichting Todos: 020-4082244.



Ingezonden persbericht