Ingezonden persbericht


Persbericht 4 juni 2009

Radio 1 RadioLab op 6 juni:

Het Verhaal

Vers uit het Radio 1 RadioLab komt zaterdag het programma 'Het Verhaal' (KRO). In Het Verhaal staat, hoe kan het ook anders, het verhaal in de ruimste zin van het woord centraal. Radio 1 zoomt in op actuele verhalen uit het nieuws, laat Kluun miniverhalen vertellen en organiseert een wedstrijd verhalen vertellen. Carl Johan de Zwart presenteert het programma.

Een diversiteit aan verhalen

Niets zo boeiend als mooie, interessante verhalen, mits goed vertelt. Naar aanleiding van de D-day herdenking, precies 65 jaar geleden (6 juni 1944), vertelt een Nederlandse oorlogsveteraan over de bevrijdingstocht die hij maakte van Normandië naar Nederland.

We wachten in spanning op de uitslag van de Europese verkiezingen. Een cultuurfilosoof schetst in zes minuten de geschiedenis en toekomst van Europa. Poolreiziger Marc Cornelissen ging onlangs mee op zeehondenjacht in Canada. Hij vertelt over zijn ervaringen. Kluun vertelt enkele six-word-stories (verhalen die uit 6 woorden bestaan). De woorddansers komen optreden en twee verhalenvertellers gaan de strijd met elkaar aan.

Het Verhaal is zaterdag 6 juni tussen 19.00 en 20.00 uur te horen op Radio 1.

RadioLab

De nieuws- en sportzender biedt elke zaterdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur een audiopodium aan alle omroepen en radiomakers voor nieuwe en verrassende programma's. RadioLab wil radio laten horen zoals dat op Radio 1 nog niet te horen is. Het programma is een radiolaboratorium voor makers van alle omroepen.

De RadioLab-serie bestaat uit twaalf afleveringen en duurt tot en met 18 juli.

Voor meer informatie: www.radio1.nl