Ingezonden persbericht


Presentatie: Nuweira Youskine

Zaterdag 6 juni 18.00-19.00 uur radio 5 (747 AM)

Vandaag als speciale gast Abdou Bouzerda (woordvoerder Arabisch-Europese Liga Nederland). Hij neemt de Nederlandse kranten, t.v. en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Verdacht vrome moslim
Binnen de Europese terrorismebestrijding wordt veelvuldig gebruik gemaakt van ethnic profiling. Hierbij richt men zich in praktijk vooral op uiterlijke verschijningvormen van de conservatieve islam. Helemaal de verkeerde en contraproductieve werkwijze, concludeert een grootschalig Europees onderzoek. Jurist Maxim Ferschtman legt uit waarom.

De ironie van gelijkheid
Bij de beoordeling van werkprestaties maakt het heel veel uit of je Peter of Najib heet. Dat concludeert organisatie-antropologe Lida van den Broek in haar pas verschenen proefschrift. Ironisch genoeg gebeurt dit met name bij organisaties die tolerantie en gelijkheid hoog in het vaandel hebben staan. Van den Broek vertelt hoe dit kan.

In het kader van de regionale verkiezingen in België maakte correspondente Heidi Verdonck een reportage over de Brusselse moslimpartij Musulmans.be.

Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze - en entertainment nieuws uit de islamitische wereld door. Meer informatie:
NIO Nederlandse Islamitische Omroep 035 - 677 27 27 Mohamed Bouzia (eindredacteur NIO) M 06-30723166.
(mohamed.bouzia@nioweb.nl)