Ingezonden persbericht


Let op EMBARGO
Tot zaterdagavond 6 juni 2009, 19.30 uur

Mevrouw M. Bouwmeester-Kroeze
benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau

Hattem, juni 2009 - Op zaterdagavond 6 juni a.s. wordt mevrouw M. Bouwmeester-Kroeze (1942) benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. De burgemeester van Hattem, de heer drs. J.W. Wiggers, reikt mevrouw Bouwmeester de bij de onderscheiding behorende versierselen om ca. 19.00 uur uit. De uitreiking vindt plaats voorafgaand aan de voorstelling in het kader van het 90-jarig bestaan van vereniging MFC De Marke, Daendelsweg 2 te Hattem.

Mevrouw Bouwmeester is sinds 1966 onafgebroken bestuurslid van de Gymnastiekvereniging. Sinds 1969 fungeert zij als secretaris van het bestuur. Daarnaast is zij, eveneens sinds 1969, ledenadministrateur, contributie-administrateur en sinds 1972 ook organisator van diverse turnwedstrijden, jurylid, leidster bij de kleuter- en meisjesgym én redacteur van het clubblad van de ruim 400 leden tellende vereniging. Naast 'manus van alles' is zij verder ook nog dé trekker van de vierjaarlijkse deelname van de gymnastiekvereniging Hattem aan de internationale gymnastrada. Oftewel: mevrouw Bouwmeester kan gerust als hét boegbeeld van de gymnastiekvereniging Hattem worden gezien. Wie in Hattem "Gymnastiekvereniging Hattem" zegt, zegt bijna gelijktijdig "Mary Bouwmeester".

Van mevrouw Bouwmeester mag daarom zonder enige terughoudendheid worden gemeld dat zij zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen hierbij heeft geïnspireerd. De wijze waarop zij zeer lange tijd maatschappelijk heeft gefunctioneerd - en nog steeds functioneert - onderscheidt betrokkene van anderen en getuigt van een karaktervolle en voorbeeldige plichtsvervulling.

---- --