Gemeente Delft

ONDER EMBARGO TOT ZATERDAG 6 JUNI 2009 20:00 UUR

Gouden sportspeld voor Wim Hoogendoorn

Zaterdag 6 juni heeft Wim Hoogendoorn uit handen van wethouder Dick Rensen (o.a. Sport) de gouden sportspeld ontvangen. De heer Hoogendorp ontvangt deze onderscheiding omdat hij zich meer dan 40 jaar met veel energie en enthousiasme als vrijwilliger heeft ingezet voor de sport in de gemeente Delft.

Tijdens de 2 jaarlijkse informatiebijeenkomst tussen alle zwemverenigingen en hun bestuur werd Wim Hoogendoorn compleet verrast met de sportspeld. Dick Rensen: "Meer dan 40 jaar vrijwilliger zijn is ongelooflijk bijzonder. Vrijwilligers zijn ontzettend belangrijk in de samenleving. Zonder hen kunnen immers vele activiteiten niet plaatsvinden. Niks leuker dan een gouden speld uitreiken".

Wim Hoogendoorn werd op 20 mei 1969 benoemd tot penningmeester van de sportraad afdeling zwemmen. Nadat hij begin jaren 50 de Delftse Reddings Brigade (DRB) leerde kennen omdat hij daar leerde zwemmen werd hem, na zijn diensttijd, door de DRB gevraagd of hij in het bestuur wilde komen. Een uitnodiging die hij met veel plezier aannam. Als afgevaardigde van de DRB kwam hij in de sectie, het overkoepelend orgaan van de Sportraad terecht. Binnenkort treedt hij definitief af. Komende periode werkt hij zijn opvolger in.

Wim Hoogendoorn is op 21 juni 1934 geboren en heeft een zoon en een dochter.

Noot voor de redactie, (