Ingezonden persbericht


PERSBERICHT -

5 juni 2009

Happy crisis!

Guerrilla actie UpperWareHouse in centrum van Arnhem

UpperWareHouse hangt zaterdag 6 juni gratis kleding in de rekken van kledingwinkels in het centrum van Arnhem, in bomen en geeft het aan de gelukkige voorbijganger. Aan de kleding hangt een label waarop staat: Gefeliciteerd! Dit kledingstuk is voor jou.

De actie is ter promotie van de kledingruilwinkel van UpperWareHouse die 12 juni van 21.00 uur tot 0.00 geopend is tijdens de Nacht van de Mode, in de wijk Klarendal te Arnhem. Op het label staat ook alle informatie die je nodig hebt om mee te doen.

Rondreizend modefeest
UpperWareHouse is een rondreizend modefeest dat een alternatief biedt voor doelloos massaconsumentisme. 'Want' , zo zegt de organisatie, 'het is toch vreemd dat we met zijn allen zoveel kleding weggooien, terwijl je er zoveel anderen blij mee kunt maken.' Ontwerpers en naaisters customizen ter plekke je nieuwe aanwinsten. En daar krijg je nog muziek en performances bij ook!

Zo werkt het:
Vanaf woensdag 9 juni a.s. kunnen bezoekers drie mooie kledingstukken inleveren bij AFF Monsteratelier aan de Klarendalseweg 534 in Arnhem. Dit kan tussen 11:00 en 17:30. Je mag eventueel ook op de avond zelf nog je kleding inleveren. Wie kleding inlevert komt op de gastenlijst. Iedereen die op die lijst staat, kan vrijdagnacht 12 juni gratis shoppen in de UpperWareHouse ruilwinkel in de Arnhem Fashion Factory. Heb je geen mooie miskopen? Dan is de entree 10 euro.

Elke kledingkast is een verhalenbundel
De flyer en het label van de guerrilla-actie is een kaart die aan de kleding bevestigd kan worden. Hierop is ruimte voor het verhaal achter het kledingstuk. Je droeg dat jurkje op je eerste date, of kocht dat mantelpakje van je eerste salaris. Als het niet meer past of je het zelden draagt is het eigenlijk zonde, want het is geen optie om de kleding weg te gooien, maar in je kast krijgt het ook niet de aandacht die het verdient. Bij UpperWareHouse komen die verhalen dit jaar aan het licht. Naast een nieuw kledingstuk krijgen bezoekers van UpperWareHouse dus ook een stukje persoonlijke geschiedenis bij hun nieuwe aanwinst cadeau.

Nacht van de Mode en Arnhem Mode Biënnale 2009
100% Mode organiseert samen met ondernemersvereniging DOCKS op 12 juni een nacht vol mode in modekwartier Klarendal. Modeontwerpers openen hun deuren, er is een rondreizende DJ en nog veel meer. De Nacht van de Mode is onderdeel van de Arnhem Mode Biënnale. De Arnhem Mode Biënnale laat iedere twee jaar de actuele stand zien op het gebied van internationale modevormgeving. Het evenement is uitgegroeid tot het grootste culturele mode-event ter wereld.

Datum: 12 JUNI
Tijd: 21:00 tot 0:00 uur
Locatie: AFF Monsteratelier - Klarendalseweg 534 - Arnhem Updates & route: www.upperwarehouse.nl
Ter gelegenheid van: Arnhem Mode Biennale 2009

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht